Weekblad deGouda digitaal

Dit betekenen de nieuwste coronaregels voor regio Gouda

Gouda – Na de persconferentie afgelopen donderdag van premier Rutte en minister de Jonge is onze Veiligheidsregio (Hollands Midden) gisteren met een nieuwe noodverordening gekomen. Deze bepaalt vanaf maandag de coronaregels in de regio waarin Gouda ligt. Dit zijn de belangrijkste veranderingen.

Een van de hete hangijzers van de afgelopen weken was het organiseren van feestjes door jongeren. De noodverordening stelt paal en perk door hier allerlei regels aan te verbinden. Zo moet het voor bezoekers in het vervolg mogelijk zijn 1,5 meter afstand te houden, moeten stromen mensen worden gescheiden, moeten hygiëne-maatregelen worden genomen en er zijn duidelijk afgebakende plekken zijn waar mensen op afstand kunnen vertoeven verplicht.

Traceerbaar
De Veiligheidsregio wil bovendien dat mensen traceerbaar zijn. Zo wordt bij feestjes ook een gezondheidscheck verplicht (vragen bij aankomst) en moet voor feesten van meer dan 250 personen worden gereserveerd. De regio richt zich met hun regels vooral op feesten en stelt uitzonderingen in voor bijvoorbeeld werksituaties en betogingen.

Onderwijsbeperkingen
Opmerkelijk is verder het verbod op (contact)onderwijs. Op MBO’s, HBO’s en Universiteiten wordt onderwijs op locatie geven sterk ingeperkt. Alleen voor examens, tentamens, praktijkonderwijs en begeleiding van kwetsbare studenten geldt een uitzondering. Ook worden in Hollands Midden de introductieactiviteiten voor studenten verboden.

Maar het meest bijzondere verbod is wel het ‘verbod gezamenlijk zingen of schreeuwen’, bekend geworden van supporters tijdens een voetbalwedstrijd. Gelegenheden zoals een kerkdienst vallen hier overigens buiten.

De invulling van het beleid van het kabinet wordt door Veiligheidsregio’s gedaan. Hierdoor kan het zijn dat de coronaregels in Hollands Midden verschillen van andere regio’s. De nieuwste versie met coronaregels is alweer de 10e noodverordening sinds maart.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl