Weekblad deGouda digitaal

Documentaireserie ‘Na ons de zondvloed’ in Gouda

Gouda – In de nieuwe vierdelige documentaireserie Na ons de zondvloed bezoekt gerenommeerd fotojournalist Kadir van Lohuizen laaggelegen gebieden waar het wassende water een urgent probleem is. In aflevering 1 (zondag 20 okt) bezoekt hij o.a. Gouda, en bespreekt daar met Hilde Niezen, wethouder klimaat gemeente Gouda, wat de gevolgen zullen zijn voor de stad als de zeespiegel veel verder stijgt.

De deltawerken, de dijken en de duinen beschermen Nederland tegen hoog water. Maar we zijn kwetsbaarder dan we denken. Gletsjers en ijskappen smelten en de zeespiegel stijgt; voor laaggelegen gebieden en landen zoals Nederland kan dit wel eens heel bedreigend worden. Op Groenland vertelt een jager dat de zomers steeds langer duren; vroeger ging hij met zijn honden tot ver in het voorjaar het ijs op. Nu is dat niet meer mogelijk. Kadir bezoekt midden op de Groenlandse ijskap een internationaal station waar wetenschappers onderzoeken wat de invloed is van het smeltend ijs op het niveau van de zeespiegel. Hoe kwetsbaar is Nederland? En wat staat ons te wachten?

Foto: Kadir van Lohuizen samen met Hilde Niezen, wethouder klimaat gemeente Gouda.

In Na ons de zondvloed bezoekt Kadir van Lohuizen steden en streken waar de stijgende zeespiegel een dagelijkse realiteit is. Van Bangladesh tot New York. Van Jakarta tot Terschelling en van de Marshall Eilanden tot Miami. Kadir ontmoet mensen die soms het lot in eigen handen nemen vanwege een overheid die het laat afweten. Wat zijn hun angsten, wat hun vooruitzichten?

Het resultaat is een vierdelige serie waarin op een toegankelijke en prikkelende manier een confronterend beeld wordt geschetst van een nabije toekomst.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl