Weekblad deGouda digitaal


Doelpuntenfestijn Gouda hockey

De hockeyheren van Gouda en De Boekaniers hebben er in de lustrumwedstrijd een waar doelpuntenfestijn van gemaakt. De gasten wonnen met 10-8.

De heren van hockeyclub Gouda hebben de oud-tophockeyers van de Boekaniers afgelopen weekeinde goed partij gegeven. Het werd een waar doelpuntenfestijn, waarin de Boekaniers met 10-8 aan het langste eind trokken. Bij de Boekaniers deden enkele oud-internationals mee, zoals Roderick Weusthof, Geert Jan Derikx en Laurence Docherty. Het scoreverloop was zeer evenwichtig. Gouda keek wel steeds tegen een achterstand aan, maar die liep nooit hoger dan twee doelpunten op. Aan Goudse zijde scoorden onder anderen Sjoerd van Hintum, Gijs en Berend Smithuis, Rico Doran en Bart Wammes. De doelpunten van de Boekaniers kwamen op naam van o.a. Philip Meulenbroek, Timo Bruinsma en Berry Jansen Schuiling. Opmerkelijk genoeg kwam Roderick Weusthof niet tot scoren. Hij is de topscorer aller tijden van de hoofdklasse met 345 doelpunten.

De wedstrijd in het Groenhovenpark werd gespeeld op de slotdag van het lustrumjaar van GMHC, dat het 35-jarig bestaan vierde.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl