Weekblad deGouda digitaal

Doorbreek de cirkel van geweld

Gouda – Wie tijdens een wandeling of na het doen van de boodschappen de Agnietenkapel passeert, kan ze eigenlijk niet missen: een serie zuilen vormt een rij van portretten met jonge, oude, zwarte, witte en bekende en onbekende mensen. Zijn het gezinnen? Families? Vrienden? In een oogopslag is het lastig op te maken wat deze mensen op de foto’s gemeen hebben. De titels bij de beelden verraden de serieuze boodschap: ze gaan over schaamte, over keuzes en angst.

Stichting Open Mind
Het is het project ‘WIJ’ van Open Mind, een stichting die op een laagdrempelige manier huiselijk geweld en kindermishandeling bespreekbaar wil maken. De stichting heeft zich ten doel gesteld de cirkel van geweld te doorbreken en met de verhalen op de zuilen wil de organisatie een boodschap overbrengen: niets doen is geen optie. Het project bestaat uit een reizende binnen- en buitenexpositie met sterke portretten en relevante verhalen van personen die de cirkel van geweld hebben doorbroken. Het verhaal vertelt over de persoon die het verschil maakte of de manier waarop dit is gebeurd. De portretten inspireren en motiveren om tot actie over te gaan (bron: www.stichtingopenmind.nl). De expositie is geadopteerd door Gouda en tot 11 mei 2021 voor iedereen te bekijken aan de kop van de Nieuwe Markt. Hierna reist de tentoonstelling door naar Zuidplas.

Goed zoeken
Eerlijk is eerlijk: wil je de verhalen bij de zuilen kunnen lezen, dan is een leesbril handig. De foto’s zijn enorm groot, de lettertjes eronder enorm klein. Komt de boodschap wel goed over? De QR-code leidt de geïnteresseerde naar een toelichting van het initiatief op de mobiele website van www.stichtingopenmind.nl. Ook daar is het weer even zoeken, maar scrollend vind je een rijtje tips van de hulp die je kunt bieden of zoeken, of je nu omstander, slachtoffer of (ex-)pleger bent. Wil je melding maken van je vermoeden van huiselijk geweld, raadpleeg dan www.ikvermoedhuiselijkgeweld.nl.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl