Weekblad deGouda digitaal

Drie Goudse scholen ontvangen predicaat ‘Excellente School’

Gouda – De Casimirschool, GSG Het Segment en CSG Park en Dijk, SBO ontvingen op 18 januari het predicaat ‘Excellente School’ 2015-2017. Een excellente school focust zich onder meer op de talenten van leerlingen. Nieuw is dat het predicaat niet één, maar drie jaar geldig is.

GSG Het Segment ontvangt voor het derde jaar op rij het predicaat. “We zien het als een bevestiging van goed onderwijs in de afgelopen jaren. Het zegt iets over de docenten, leerlingen en betrokkenen”, zegt directeur Arian Koops. Vanwege dit mooie resultaat, zendt het RTL 4-programma LifestyleXperience in het voorjaar een documentaire uit over Het Segment.

Ook CSG Park en Dijk ontvangt het predicaat voor de derde keer. Daniël de Rooij, managementlid,  ziet het als een bekroning van de inzet van het hele team. “Het houdt ons scherp en het helpt om ons bijzondere onderwijsconcept door te blijven ontwikkelen. Wij zorgen er met gepersonaliseerd onderwijs voor dat kinderen beter tot leren komen.”

De Casimirschool ontvangt voor de tweede keer het predicaat. “Dit is een bevestiging van onze onderwijskwaliteit”, zegt directeur Wouter Groot. “Als je zo’n predicaat hebt dan helpt dat ouders bij het zoeken naar een goede school.”

Excellente School
logo-excellente-school
Een ‘Excellente School’ focust zich op de talenten van leerlingen. Het is een school die invulling geeft aan specifieke leergebieden, als cultuureducatie, beweging en sport. Ook maatschappelijk is de school actief, neemt initiatieven op gebied van ouderparticipatie, burgerschap en samenwerking met de omgeving van de school.

In totaal hadden 210 scholen zich aangemeld om in aanmerking te komen voor het predicaat 2015-2017. Landelijk werd het aan 130 scholen toegekend.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl