Weekblad deGouda digitaal

Drie maal goud Jiu Jitsuka’s Den Edel

Vijf Fighting Jiu Jitsuka’s van Den Edel Gouda NL kwamen afgelopen zaterdag in actie tijdens het internationale Jiu Jitsutoernooi Hamburg Open. Drie van hen behaalden een gouden plak.
Het kampioenschap in het Duitse Hamburg was het tweede van de drie kwalificatietoernooien voor het Wereldkampioenschap junioren tot 21 jaar dat in maart gehouden zal worden in Athene (Griekenland).

Voor de senioren was het de eerste in een reeks van vijf kwalificatietoernooien voor het Europees kampioenschap senioren in eigen land (Almere) in juni. Boy Vogelzang, één van de drie genomineerden voor de titel sportman van Gouda, wist in de categorie -69 kilo al zijn partijen winnend af te sluiten en werd kampioen. Mike Lingen pakte in de klasse -62 kilo ook de gouden medaille door in de finale met full ippon met zijn tegenstander af te rekenen. Beide jiu jitsuka’s moesten vooral in de halve finale een zware en spannende strijd leveren om de finaleplaats veilig te stellen. De derdejaars studenten lichamelijk opvoeding in Den Haag, zijn nu vrijwel zeker van uitzending naar het WK in Athene, omdat ze vorige week, tijdens het eerste kwalificatietoernooi, ook allebei goed waren voor goud. Hierdoor zijn ze niet meer in te halen door hun concurrenten. Het derde goud voor het team van Den Edel Gouda NL werd gehaald door Freddy Weemaes in de klasse -77 kilo. Freddy, woonachtig in Krimpen ad IJssel, was in drie van zijn vier gewonnen partijen heer en meester en besliste deze wedstrijden dan ook allemaal binnen één minuut. Rick van Velzen, sportman van Gouda van de voorgaande editie, kwam eveneens uit in de klasse -77 kilo en eiste op overtuigende wijze het zilver op. Donny Donker uit Rotterdam, kwam in de bronzen finale in de categorie tot 85 kilo net te kort en werd vijfde.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl