Weekblad deGouda digitaal

Driestar College geeft samen met Hartstichting reanimatieonderwijs

Gouda – Driestar College gaat structureel reanimatieonderwijs geven aan haar leerlingen. De school heeft hiertoe een driejarige samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Hartstichting. Scholen die erkend reanimatieonderwijs geven, zijn te herkennen aan een gevelbord bij de ingang. Driestar College heeft dit bord uit naam van de directeur van de Hartstichting ontvangen.

De leerlingen leren via ‘de 6-Minutenles’, het lesprogramma van de Hartstichting, hoe ze borstcompressies kunnen toepassen, mond-op-mond-beademing kunnen geven en een AED kunnen gebruiken. De reanimatielessen worden gegeven door de eigen leerkrachten. Zij hebben een cursus tot reanimatie-instructeur gevolgd. Deze cursus is gecertificeerd door de Nederlandse Reanimatie Raad. De Hartstichting investeert in deze opleiding van leerkrachten.

Reanimeren is niet moeilijk

Reanimeren is niet moeilijk. Onderzoek wijst uit dat iemand van dertien of veertien jaar (vanaf het tweede leerjaar of hoger van het voortgezet onderwijs) fysiek sterk genoeg is om goede borstcompressies te geven. De 6-Minutenles is door de Hartstichting speciaal ontwikkeld voor jongeren en geschikt gemaakt voor digiborden. Leerkrachten kunnen deze lessen zelf verzorgen.

Jan Möhlmann, sectordirecteur havo en vwo onderbouw, is erg blij met de samenwerking. “Het initiatief kwam bij diverse docenten vandaan en sluit naadloos aan bij onze slogan ‘voor het leven’. We willen als school vormend bezig zijn waar we leerlingen leren om verantwoordelijkheid te nemen. In deze mooie samenwerking komen deze dingen samen.”

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl