Weekblad deGouda digitaal

Driestar en Coornhert beste debaters van Gouda

Moet er een vrouwenquotum voor politieke kieslijsten komen? Het antwoord, zo bleek uit de grote finale van het Gouds Scholierendebat, was “nee”. Althans, als je het winnende team van het Driestar College mocht geloven. Zij overtuigden de jury, met onder andere kersverse Heldin voor Gouda Maud Roukens, meer dan het Coornhert Gymnasium. De finalestelling sloot aan bij de voorstelling “De Première” die daarna op het podium van de Goudse Schouwburg stond. De finales speelden zich af in het decor van deze voorstelling. Naast de wisselbeker kreeg elk winnend team ook vrijkaartjes voor de show erna. Beste spreker bij de gevorderden werd Evert-Jan van de Driestar.

Eerder al hadden de beginnersteams van de GSG Leo Vroman en het Coornhert Gymnasium de verbale degens gekruist over een stemplicht. In deze finale won het Coornhert Gymnasium, en ook het aanstormend talent Felix kwam uit dit team. De finales werden bereikt door de teams die het meest hadden gewonnen in de voorrondes en dat volgens de jury het meest overtuigend hadden gedaan. Die voorrondes vonden plaats in de kleedkamers van de Goudse Schouwburg en gingen over onder andere commercieel draagmoederschap, een tegeltax en een bonus voor mannelijke basisschoolleraren.

Het Gouds Scholierendebat is al 15 jaar hét lokale debattoernooi door en voor de Goudse Waarden, Antonius College, GSG Leo Vroman, Driestar College en Coornhert Gymnasium. De jury bestond uit directieleden, gemeenteraadsleden en (oud)leerlingen. Voor het eerst was de Goudse Schouwburg gastheer van het toernooi, en dat beviel goed bij zowel de schouwburg als de debaters. Ook nieuw was dat het Gouds Scholierendebat vanwege de jarenlange bewezen kwaliteit nu meetelt als voorronde voor de Benelux Debat Competitie, waardoor de scholen nu al een goede score hebben staan waarmee ze de landelijke finaledag kunnen bereiken.

 

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl


Download nu deGouda App voor iOS en Android


Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl