Weekblad deGouda digitaal

Driestar hogeschool organiseert cantatedienst in de Sint Jan

Gouda – Muziekdocenten van Driestar hogeschool organiseren op zaterdag 29 september een cantatedienst in de Sint-Janskerk in Gouda. De dienst begint om 16.00 uur en toegang is gratis. Voorafgaand aan deze dienst is er in het gebouw van Driestar educatief een programma van Studium Generale met uitleg over de cantate die uitgevoerd zal worden en aansluitend een rondleiding door de Sint Jan.

Muziekdocenten van de hogeschool organiseren elk jaar een cantatedienst met een projectkoor van zangliefhebbers (waaronder veel oud-studenten) die na drie repetities een cantate en enkele andere kleine koorwerken uitvoeren. Deze keer brengen ze ‘Der Herr denket an uns’ BWV 196 en het ‘Gloria’ uit Dixit Dominus HV 232 van G.F. Händel ten gehore.

De cantate staat onder leiding van dirigent Ton van Driel en wordt uitgevoerd door het projectkoor van Driestar hogeschool, orkest Delphi Consort en Geraldine van Gelder (orgel). Solisten zijn Loes van Schothorst (sopraan), Arjen Uitbeijerse (tenor) en Niels Kuijers (bas). Ds. A.J. Kunz verzorgt een meditatie die aansluit op de thematiek van de cantate.

Voor meer informatie zie: www.driestar-educatief.nl/cantatedienst

Studium Generale
Voorafgaand aan de cantatedienst op zaterdag 29 september biedt het Studium Generale-programma van Driestar hogeschool een introductie op deze cantatedienst aan. Tijdens deze introductie gaat muziekdocente Mariëlle Heidekamp in op de ontstaansgeschiedenis van de cantate. De theologische achtergronden van de tekst worden belicht en het geheel wordt geïllustreerd met geluidsfragmenten.

Tijdens de cantatedienst ‘s middags ontvangen de deelnemers een gereserveerde plaats, waar alles goed te zien en te horen is. Tussen de lezing en de cantatedienst wordt een lunch verzorgd en krijgen deelnemers een rondleiding langs de Goudse Glazen in de Sint-Janskerk.

Het programma begint op zaterdagmorgen om 10.00 uur in het gebouw van Driestar educatief, Burg. Jamessingel 2 in Gouda. Kosten (inclusief lunch): volwassenen 25 euro, kinderen tot 16 jaar mogen gratis deelnemen.

Voor meer informatie zie: www.driestar-educatief.nl/introductie-cantate

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl

Volg ons op Facebook