Weekblad deGouda digitaal

Dubbel feest op Boomplantdag Gouda

Gouda – Vandaag hield de gemeente Gouda en de Omgevingsdienst Midden-Holland de jaarlijkse Boomplantdag. Dit jaar was het dubbel feest met het vergroenen van het Plazuidplein en de Raam. Wethouder Hilde Niezen en kinderburgemeester Talitha Schaddelee gaven om 09.00 uur samen het startsein aan het Plazuidplein. Daar werden zeven grote bomen geplant door leerlingen uit groep 7 van de Calvijnschool.

Daarna was de Raam aan de beurt waar de leerlingen samen met Operatie Steenbreek en De Speelwinkel mooie planten gaan poten. Gezamenlijk sloten bewoners van Plazuidplein, Raam, de leerlingen en begeleiders tussen 10:30 en 11:00 uur de ochtend gezellig af in De Speelwinkel.

Het Plazuidplein kreeg behalve de zeven bomen ook geveltuinen en groenvakken met bomen. Het plein is erg versteend en geluid draagt er ver. Een bewoner nam daarom het initiatief te vergroenen en klopte aan bij de gemeente Gouda. De gemeente en bewoners gingen daarna samen aan de slag en maakten een plan dat wordt betaald vanuit het Groenfonds.

Ook de Raam kan wel wat meer groen gebruiken volgens bewoners en omwonenden. Omdat de locaties dicht bij elkaar liggen is er voor gekozen om het dubbel feest te laten zijn. 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl