Weekblad deGouda digitaal

Duurzaamheidsmakelaar Pauline van Norden zet mensen in beweging

Gouda – Pauline van Norden is sinds bijna twee maanden duurzaamheidsmakelaar in Gouda. Ze is onder de indruk van het grote aantal bewoners en bedrijven dat zijn nek uitsteekt op het gebied van duurzaamheid. Maar misschien gebeurt er nog wel meer.  Ze zou graag horen waar bewoners en bedrijven mee bezig zijn op dit gebied.

Gouda wil in 2040 een CO2-neutrale gemeente zijn. De stad moet dan evenveel energie gebruiken als er wordt opgewekt. Er zijn diverse manieren om dat punt te bereiken. Vanuit bewoners (bijvoorbeeld de Energiecoöperatie), bedrijfsleven (Duurzaamheids Platform Gouda) en gemeente zijn er allerlei losse initiatieven, maar de integrale aanpak ontbreekt vaak. Initiatieven koppelen, bij elkaar brengen, dat onder meer is de taak van Pauline. Daarnaast is ze betrokken bij allerlei projecten.  Zoals die rond energiebesparing in de bestaande woningbouw, het stimuleren van energiezuinigheid bij sportaccommodaties en de verbetering van de afvallogistiek in de binnenstad.   “Ik breng mensen bij elkaar en denk mee”, zegt Pauline die voor gemeente Gouda werkt. Mensen in beweging krijgen. Dat is de rode draad in haar leven. Ze werkt voor een deel van de tijd als duurzaamheidsmakelaar en voor een deel als hardloopcoach.

Hoosbuien
Het is, zo merkt ze, meestal niet meer nodig mensen ervan bewust te maken dat duurzaam leven noodzakelijk is. Dat is voor velen wel duidelijk. Alleen al door de hoosbuien van de afgelopen tijd.  Er moet iets gebeuren. Maar hoe men dat moet aanpakken, dat is vaak nog wel de vraag. Pauline van Norden is benieuwd waar Gouwenaars mee bezig zijn op het gebied van duurzaamheid, en op welke gebieden ze voor ondersteuning kan zorgen. “Ik kan de projecten niet overnemen, maar ik kan wel meedenken, verbinden en activeren.” Mailen kan naar pauline.vannorden@gouda.nl.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl