Weekblad deGouda digitaal

Economische Agenda Gouda 2018-2020 ondertekend

GOUDA- De Economische Agenda Gouda 2018-2020, is vanmiddag bij Technolution aan de Burgemeester Jamessingel officieel ondertekend. De agenda is samengesteld door de gemeente Gouda en Gouda Onderneemt!.

Sinds 2014 werken de gemeente en Gouda Onderneemt! intensief samen, aan het versterken van de Goudse economie. Verschillende thema’s, projecten en activiteiten vormen de komende twee jaar, samen de Economische Agenda van Gouda.  De agenda richt zich op een vitale stad, werkgelegenheid en een vernieuwende economie.

Thema’s

De Economische Agenda  2018-2020 kent negen thema’s die de leidraad vormen: Structuurversterking,  Ruimtelijk beleid, Vestigingsklimaat en Dienstverlening, Innovatie en Kennismanagement, Ondernemerschap en Starters, Stadsmarketing en Toerisme, Programma Binnenstad, Onderwijs en Arbeidsmarkt en Duurzaamheid. “Versterking van de economische structuur van Gouda is noodzakelijk om de aantrekkelijkheid van Gouda als vestigingsplaats te behouden en te versterken. De samenwerking met de Goudse ondernemers helpt ons om samen de economie van Gouda te vernieuwen’’, aldus wethouder Jan de Laat, Economische zaken.

Samenwerking

Tot nu toe heeft de samenwerking tussen de twee partijen al veel goeds opgeleverd. Zoals de verkiezing tot Beste Binnenstad, het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Smart Technology, oprichting van Techniekpunt Gouda, het Duurzaamheidsplatform Gouda, Innovatieplatform, een gebiedsaanpak voor Goudse Poort, toenemende bezoekersaantallen aan de binnenstad van Gouda, de organisatie van de ondernemersprijs Midden-Holland, de website Gouda Werkt, etc.

Handen uit de mouwen

De vernieuwing van de handtekeningen onder de samenwerking, benadrukt de intentie om door te gaan. Dit betekent werken aan de projecten en activiteiten uit de Economische Agenda. Een van de eerste activiteiten, waaraan ook inwoners van Gouda en de regio mee kunnen doen, is het project ´Kom Binnen bij Bedrijven´. Dit zal in de week van 9-14 april 2018 plaats vinden. In de loop van de komende twee jaar zullen er nog vele andere activiteiten volgen.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl