Weekblad deGouda digitaal

Een cadeautje voor jezelf en de Goudse ondernemer

Gouda – Het is weer december en dat betekent de drukste tijd van het jaar voor de Goudse binnenstad. Net als vorig jaar is het door de geldende maatregelen alleen geen doorsnee decembermaand. Het is voor ondernemers daarom belangrijk dat er lokaal wordt gekocht. Iedere aankoop is behalve een cadeautje voor jezelf, ook een cadeau voor behoud van de binnenstad. Daarbij kun je er leuke, unieke winkels bezoeken. 

Het wordt weer vroeg donker en de gezellige lichtjes duiken op in bomen en tuinen; het is kortom december. De feestmaand is voor veel ondernemers steevast de drukste maand van het jaar. Door de coronamaatregelen lijkt alles voor het tweede jaar op rij anders, maar dat valt in de praktijk mee. Zo zijn de winkels op dit moment gewoon open, al is dat voor de meesten tot 17 uur. Zij doen er intussen alles aan om het winkelend publiek gastvrij en met open armen te ontvangen. Net als vorig jaar, toen onder andere de campagne Kies voor Lokaal liep, doet de binnenstad een beroep op Gouwenaars om hun aankopen lokaal te doen. Want iedere aankoop is waardevol voor jezelf en voor de ondernemer, vertelt centrummanager Hans van Aalst: “Niet alleen koop je die broek of blouse van een bepaald merk. Je steunt ook de stad enorm en helpt de ondernemer door deze bijzondere tijd heen te loodsen.”

Fysiek kopen heeft bovendien allerlei voordelen. Zoals bij de Playtoday LEGO Shop aan de Lange Tiendeweg: “We zijn specialisten op lego-gebied en zijn zelf ook allemaal lego fan, dat is een groot verschil met online”, vertelt de store manager, Jip van den Oogerd. “Als je in een bepaald thema iets zoekt, kunnen we zelf daarom ook goed meedenken. Of een alternatief bieden voor dingen die er niet meer zijn”. Weet je al wat je wilt en shop je liever vanuit huis, dan kun je bij veel winkels ook online bestellen. Zo ook bij de LEGO Shop: “Wij bieden ook de optie voor afhalen”, aldus Jip.

In het centrum kun je verder allerlei leuke, nieuwe winkelconcepten ontdekken. Zoals bij Flossy aan de Hoogstraat, waar ondernemer Mariëtte van Eijk het net even anders doet: “Ik ben een bloemenboetiek met koffiebar, een combinatie die je nergens ziet. Mensen die bij mij een kopje koffie komen drinken, komen ook in aanraking met mooie interieurtrends”. Dit zorgt voor een geheel nieuwe winkelervaring: “Je hebt meer een kruisbestuiving. Als je een kopje koffie drinkt is er bij mij een hele beleving omheen”.

Als je komt winkelen in de binnenstad is er bovendien zoveel meer te doen. Aansluitend maak je er een wandeling door de prachtige straten met historische panden, drink je een drankje bij een van de vele horecazaken of breng je een bezoek aan de nieuwe tentoonstelling in het museum. Allemaal is het Gouda. Om de binnenstad, zonder ijsbaan en Gouda bij Kaarslicht, gezellig te maken organiseert brede Binnenstadsorganisatie SBG deze maand de campagne ‘De binnenstad in het licht’. Dat is niet alleen een campagnenaam:

“Deze week worden de ondernemers en instellingen letterlijk in het licht gezet. Dat zullen de bezoekers zelf gaan ervaren en zien”, vertelt centrummanager Hans. De ondernemers ontvangen je met open armen. Wel vragen ze, als je enigszins tijd hebt, op een tijdstip te komen buiten het weekend. Zo is er voor iedereen veilig winkelplezier.

Foto: Lima Fotografie

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl