Weekblad deGouda digitaal

Eenakter voorstelling in het Groenhovenbad door Toneelgroep Podium

Gouda – Ooit al eens een eenakter beleefd in een buitenbad? Aanstaande vrijdag 21 juni is die mogelijkheid er in het Groenhovenbad. Onder het motto ‘Bewegen ontmoet Cultuur’ biedt SPORT•GOUDA deze zomer naast beweegactiviteiten ook creatieve inspiratie en stimulatie voor het brein. Als aftrap van deze culturele zomer speelt de Goudse Toneelgroep Podium op vrijdag 21 juni de voorstelling ‘Moord op de kale man’ van toneelschrijver Don Duyns.

Bewegen ontmoet Cultuur
Het Groenhovenbad gaat deze zomer naast diverse activiteiten voor de jeugd, ook een aantal activiteiten in de avonduren organiseren voor volwassenen rond het thema ‘Bewegen ontmoet Cultuur. Te denken valt aan toneel, dans, muziek en schilderen.

Niet alleen bewegen (van het lichaam) kan de gezondheid bevorderen. Het prikkelen van de hersenen door inspiratie te halen uit nieuwe ervaringen, bijvoorbeeld kunst en cultuur, is óók belangrijk. Hoe meer nieuwe dingen men leert en ervaart hoe beter ook de geestelijke gezondheid behouden kan worden en veroudering van het brein kan worden tegengegaan. Lichaam en geest staan ten slotte in verbinding! Ondersteunend aan de beweegactiviteiten die al door SPORT•GOUDA worden aangeboden worden daarom deze zomer op de locatie van het Groenhovenbad ook activiteiten gelinkt aan kunst en cultuur georganiseerd.

Spel en waterpret
Het Groenhovenbad is en blijft een zwembad, dus natuurlijk wordt de waterpret niet vergeten! Deze zomervakantie worden er op de buitenlocatie van het bad ook leuke activiteiten voor kinderen tot 12 jaar georganiseerd. Elke week van de 6 weken zomervakantie zal in een ander thema staan, waaronder sport, camping spellen en uiteraard: water. Als afsluiting komt er een feestweek. Daarnaast wordt in Sportcentrum de Mammoet zoals vanouds op de dinsdagen het Ouder en Kind Gym aangeboden.

Toneelvoorstelling ‘Moord op de kale man’
Vrijdag 21 juni aanstaande zal op de buitenlocatie van het Groenhovenbad de eenakter ‘Moord op de kale man’ van Don Duyns door Toneelgroep Podium gespeeld worden. Toneelgroep Podium, bekend van onder andere voorstellingen voor ‘Huiskamer van de stad’, geeft in een intieme setting vorm aan deze korte klucht, geschikt voor publiek vanaf 16 jaar. Vooraf inschrijven is niet nodig. Vanaf 19:45 uur kunnen belangstellenden voor € 5,- een kaartje kopen in de horeca van het Groenhovenbad. Om 20:00 uur begint de voorstelling, waarna aansluitend een gratis kopje koffie of thee genuttigd kan worden. Publiek krijgt als afsluiting een leuke goodie bag mee naar huis, met daarin een vrijkaartje om op een later moment een duik te komen nemen in het Groenhovenbad ter motivering van de lichamelijke beweging. Het blijft ten slotte een zwembad!

Algemene informatie
Datum: Vrijdag 21 juni 2019
Kaartverkoop: via horeca in het Groenhovenbad
Ontvangst: 19:45 uur
Start voorstelling: 20:00 uur
Einde: +/- 20:30 uur
Aansluitend koffie of thee in de horeca van het Groenhovenbad

Entree: € 5,- per persoon, betalen bij de horeca van het Groenhovenbad
Entree is inclusief 1 x koffie of thee na afloop en gratis goodie bag

(bij slecht weer vindt de voorstelling binnen plaats)

Het actuele programma voor deze zomer is binnenkort te vinden op www.sportpuntgouda.nl

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl