Weekblad deGouda digitaal

Eerste bewoners aan Parksingel ontvangen sleutel van hun woning

Waddinxveen – Het eerste blok van de 25 huurwoningen aan de Dreef in Waddinxveen is klaar en de woningen zijn op donderdag 30 augustus 2018 opgeleverd aan de bewoners. Het hele project Parksingel, deelgebied van park Triangel, omvat 15 eengezinswoningen, 6 appartementen en 4 woonwagenwoningen in de sociale sector. De sfeer was gezellig. Ook de buren van de Pater Jornaweg kwamen langs om de woningen te bekijken. Mevrouw van Berkel kreeg uit handen van de wethouder Henry ten Zijthoff en René Mascini, directeur-bestuurder van Woonpartners Midden-Holland de sleutel van haar woning en een bos bloemen.Er was veel belangstelling bij de start van de verhuur. De woningcorporatie ontving bijna 750 reacties.

“De vraag naar betaalbare woningen is groot. Er is zo’n levensgroot tekort aan ‘normaal’ geprijsde huurwoningen tussen de € 710,- en € 850,- per maand. “aldus Henry ten Zijthoff, de nieuwe wethouder van Wonen in Waddinxveen. “Er worden nu 25 woningen opgeleverd in de sociale sector maar dat zijn er veel te weinig. Het percentage van 7% sociaal moet omhoog.”

Hij benadrukte: “De kwaliteit van de woningen vind ik zeer hoog, ook de inpassing in het plan van Park Triangel is voortreffelijk. Waddinxveen krijgt hiermee een grote aantrekkingskracht voor alle woningzoekenden in deze omgeving. Ik zie alleen maar blije gezichten. Ik ben ook huurder en ik hoop dat elke nieuwe huurder zijn of haar woning beschouwt als zijn of haar thuis ”.De wethouder werd spontaan uitgenodigd om later in de maand, na de oplevering een kopje koffie te komen drinken bij een van de woonwagenwoningen.

Ron Blom, directeur van B.M. Bouw was vooral trots. “We hebben ons best gedaan om mooie woningen en kwalitatief goede woningen te bouwen, want we bouwen niet alleen voor de corporatie maar ook voor de klant van de corporatie. Dat zijn de huurders. Die moeten ervan kunnen genieten”.

Feiten en cijfers
Het groot aantal reacties op de sociale huurwoningen in Parksingel is dus niet opmerkelijk. Woonpartners heeft een onderscheid gemaakt in het aanbieden van de woningen. Voor elke categorie woningzoekenden was er een woning. Er zijn twee appartementen voor 1 of 2 personen op de begane grond, bedoeld voor doorstromers (94 reacties). Daarnaast zijn er vier etageappartementen zonder lift, waar Woonpartners de toewijzing via loting heeft gedaan (428 reacties).

Ruim de helft van de reacties komt van woningzoekenden uit Gouda en Waddinxveen. Maar ook 17% reageert van buiten de regio. Dat heeft allemaal te maken met de schaarste op de woningmarkt. De vraag is zo groot dat jonge mensen al dan niet uit nood geboren hun zoektocht naar een beschikbare en betaalbare woning uitbreiden en niet meer in populaire steden als Utrecht of Rotterdam kunnen blijven wonen. Bijna 80% van de inschrijvers op deze woningen is starter en wil op deze manier een huurcarrière beginnen.

Een-oudergezinnen
Voor de 4-kamer eengezinswoningen, met een huurprijs van € 640,14 en een oppervlakte van 88m² heeft de corporatie 224 reacties ontvangen. Ruim 40% van de woningzoekenden zijn een-oudergezinnen met 2 of 3 kinderen. De behoefte daaraan is groot. “Ook al zijn de woningen niet erg groot, toch wil ik graag verhuizen naar deze woningen” aldus een van de belangstellenden. “Ik sta er alleen voor en met 3 kinderen op een flatje is ook niet alles. Hier heb ik een tuin waar mijn jongste zoon heerlijk buiten kan spelen.”

Bijzondere inspanning
René Mascini was het eens met de uitspraak van de wethouder: “Ook ik vind dat er met hoge kwaliteit gebouwd is en er is in het bijzonder op details gelet. Mijn dank gaat dan ook uit naar onze medewerkers maar ook naar B.M. Bouw en Zwaluwebouw. We staan nu stil bij de eerste woningen die opgeleverd worden

want een sleuteloverhandiging is het mooiste moment van het project. Maar straks krijgen de huurders van het andere blok en van de vier woonwagenwoningen ook hun sleutel. In het hele traject van de verhuur hebben we bijzonder veel aandacht gegeven aan de begeleiding van de toekomstige huurders. We hebben ook extra investeringen gedaan om de woonwagenwoningen naar de wens van de toekomstige bewoners te bouwen”. Dat werd volmondig beaamd door de bewoners.

Binnenkort gaat Woonpartners nog 29 woningen bouwen in Parkhoven en 54 appartementen bij het Stationspark. “We gaan graag met de gemeente Waddinxveen in gesprek om tijdens deze collegeperiode 100 extra sociale huurwoningen te bouwen. Hoe mooi kan het dan zijn om naast alle projecten die nu in voorbereiding zijn nog 100 extra sleutels te kunnen uitreiken aan bewoners. We hopen dat we nog meer sociale huurwoningen mogen en kunnen bouwen, want het aantal woningzoekenden loopt nu alleen maar op. Ik heb het volste vertrouwen in de nieuwe wethouder van Wonen dat die mogelijkheden er zijn”.

 

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl