Weekblad deGouda digitaal

Eerste bewoners betrekken Leo Vromantoren

Gouda – De bewoners van de Leo Vromantoren hebben donderdag 27 en vrijdag 28 oktober de sleutel gekregen van hun appartement aan de Sportlaan. Samen met de eengezinswoningen aan de overkant komen in dit gebied 175 woningen.

De Leo Vroman toren is een onderdeel van de herontwikkeling van Gouda Oost. Het complex is gelegen aan de Sportlaan. In totaal zijn hier 39 appartementen gebouwd, 20 appartementen in de sociale sector en 19 appartementen in de vrije sector, met bijbehorende parkeerplaatsen.

In het ontwerp van de woontoren zijn duidelijke accenten gelegd waarbij als inspiratiebron het werk van Leo Vroman is gebruikt. De gesloten plinten aan de oostzijde en de glazen hekwerken langs de balkons worden met een grafisch motief gedecoreerd. Hier is gekozen voor computertekeningen van Leo Vroman. Voor de betonnen gevel in de plint is gekozen voor ‘oktober 09’ en ‘09D’. Voor de glazen hekwerken langs de balkons is een print gemaakt op basis van de ‘Sunken Leaves’.

Sportvelden
De realisatie van deze eerste woontoren is een zichtbaar ijkpunt van de wijkontwikkeling in Gouda Oost.  Samen met andere nieuwbouwprojecten maakt dit pand deel uit van de vernieuwing van een veelbesproken wijk. Er is veel veranderd. Bepaalde oriëntatiepunten zijn er nog wel in de wijk: de apotheek, de plek van de voormalige Anne Frankschool en de sportvelden.

Supermarkten
Er zijn 10 flats van woningcorporatie Woonpartners Midden-Holland gesloopt en met de eigenaren van de eengezinswoningen aan de Eendrachtsweg zijn koopovereenkomsten gesloten. Op de leeggekomen plekken worden zowel gestapelde woningen gebouwd als eengezinswoningen in de sociale en de vrije sector. Ook andere ondernemers zijn actief in dit gebied. Zo bouwt aannemer Trebbe 24 koopwoningen en zijn er twee nieuwe supermarkten gebouwd in opdracht van Lidl en Jumbo. Die zijn 12 oktober geopend voor publiek.

De Rijkestraat
Begin november wordt nog de eerste paal geslagen van de Georgine Sanderstoren met 66 appartementen, een inpandige stallingsgarage en in de plint commerciële ruimtes. Ook voor het naastgelegen gebied (zuidelijk stempel oost) zijn er bouwplannen. Zodra de sloop van de woningen en het leegstaande pand van de C1000 aan de De Rijkestraat een feit is, kunnen ook hier voorbereidingen worden getroffen voor de bouw van woningen.

Een ander project binnen de wijk bestaat uit sloop en realisatie van nieuwbouwwoningen aan de Van Heuven Goedhartsingel en de voormalige locatie van de Oostvogel.

In totaal worden in de wijk Gouda Oost nog eens ruim 200 woningen in de periode tot en met 2020. Dat zijn zowel huur- als koopwoningen en zowel appartementen als eengezinswoningen.

leo-vroman-gouda-6

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl