Weekblad deGouda digitaal

Eerste editie Halve Marathon Gouda

Gouda – Op zondag 10 november a.s. is de eerste editie van Halve Marathon Gouda. Aan dit evenement doen 600 lopers mee op de halve marathon en 250 op de 10-kilometerloop. 

Ruim twee weken voor het evenement waren alle deze startbewijzen uitverkocht. Op social media zijn inmiddels al diverse oproepen gedaan door lopers die een startbewijs van iemand willen overnemen om zo ook nog mee te kunnen doen. Voor kinderen is er een kidsrun van 500 meter en deze start om 12.00 uur. 

Route Halve Marathon Gouda
De start en finish is bij sporthal de Zebra op de Goejanverwelledijk ter hoogte van het rugbyveld. De halve marathon start om 13.00 uur en 10-kilometerloop om 13.30 uur. De route van de eerste editie oopt door de Goudse Hout en het Reeuwijkse plassengebied.Bewoners van omliggende straten zijn middels een brief ingelicht over de bereikbaarheid op deze dag. 

Vrijwilligers
Onderweg zijn diverse drankposten aanwezig. Deze drankposten worden bemand door vrijwilligers. Daarnaast zijn op het parcours diverse vrijwilligers aanwezig als verkeersleider en routebegeleiders.Alle hulp is meer dan welkom en wil je die dag komen helpen, kijk dan op de website van Halve Marathon Gouda (halvemarathongouda.nl/vrijwilligers) hoe je je kunt aanmelden. 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl