Weekblad deGouda digitaal

Eerste editie Pleinvibes in Bodegraven een groot succes

Bodegraven – Afgelopen zaterdag vond op het Bodegraafse Raadhuisplein de eerste editie van het Pleinvibes festival plaats. De organisatie, die bestond uit vrijwilligers van SSCB De Zon en KPJ Bodegraven, kijkt terug op een geslaagd feest met een gemoedelijke sfeer en veel muzikaal talent op het podium.

De dag begon met een goed bezochte kindermiddag met Scouting Bolaro die verschillende activiteiten verzorgde. Daarnaast was er een springkussen en deed sportschool Fit Living Well een speciale Kids Bootcamp met ongeveer twintig kinderen. Tijdens al deze activiteiten draaide het DJ-duo Zo Vader, Zo Zoon de middag aan elkaar.

Vervolgens trapten om zes uur de bandjes af op het podium. Waar het de hele middag
bewolkt was, begon nu het zonnetje door te breken. Ondanks dat het nog niet zo druk was maakten de bands Legacy of Santana, Jibber Jabber & The Jams en Rude Radiation er een mooi feestje van. Vanaf negen uur gingen de dj’s van start en stroomde het plein snel vol.

De 17-jarige DJ Thissa trapte af, gevolgd door Jackho X Jim-D. Als afsluiting pakte om elf uur een aantal Bodegraafse dj’s onder de naam ‘Borfts Freestyle Circus’ het feestje over en samen zorgden zij ervoor dat het feest stampend tot een einde kwam. Na afloop van het feest stroomde het plein snel leeg richting café Vrienden van de Hoeck, waar de officiële afterparty plaatsvond.

Naast het muzikale feest op het podium stond er de hele middag en avond ook een stand van Responsible Young Drivers. Op de zogeheten ‘3D tripping bike’ konden de bezoekers virtueel beleven wat alcohol en drugs met je doen en welke gevolgen dit kunnen hebben in het verkeer.

De organisatie wil alle bezoekers en sponsoren bedanken voor hun bijdrage aan de
succesvolle eerste editie van Pleinvibes, met een bijzondere dank aan het Rabo
Dichtbijfonds van de Rabobank voor hun bijdrage aan het festival. De vrijwilligers van KPJ Bodegraven en SSCB De Zon gaan zich nu beraden of dit geslaagde evenement volgend jaar wellicht weer een vervolg krijgt. De komende maanden zullen echter in het teken staan van andere activiteiten van de verenigingen: SSCB De Zon maakt zich op voor de 51ste editie van de Vakantiespelen in augustus, en KPJ Bodegraven is weer druk met de voorbereidingen van het jaarlijkse tentfeest op de eerste zaterdag van september.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl