Weekblad deGouda digitaal

Eerste inkijkje in ‘De Goudse Kaarsjes’

#Gouda – Het Gouden Boekje ‘De Goudse Kaarsjes’ ligt bij de uitgever. De Krant van Gouda geeft alvast een voorproefje. De bijgaande afbeelding is een deel van een tekening uit het nieuwe deeltje in de serie (luxe) Gouden Boekjes dat op 20 november verschijnt.

De in Gouda getogen kinderboekenschrijver en illustrator Harmen van Straaten, heeft er een prachtig boekje van gemaakt, met een prominente plek voor Gouda en uiteraard voor de aanleiding van het boekje: Gouda bij Kaarslicht, de 60ste editie op vrijdag 11 december. Deze afbeelding is een deel van een tekening uit het binnenkort te verschijnen nieuwe deeltje in de serie (luxe) Gouden Boekjes.

De band van Gouda met zusterstad Kongsberg in Noorwegen wordt mooi verbeeld door de vriendschap tussen twee kinderen, het jongetje Thor uit Kongsberg en het meisje Teuntje uit Gouda. Een verhaal met een lach en een hele kleine traan, maar uiteindelijk komt alles goed met de viering van Gouda bij Kaarslicht op de Goudse Markt.

Het op 20 november te verschijnen boekje leeft in Gouda, stelt centrummanger Ronald van Rossum. “De aankomende sinterklaasfeesten op 21 november (Het geheim van Sinterklaas) en 28/29 november (Schoentje zetten in het stadhuis) staan al helemaal in het teken van de lichtfeesten van december, vrijdag de 11e Gouda bij Kaarslicht en Candlelight Shopping met de lichtjesparade op zaterdag 19 december.” Het thema is ‘We gunnen elkaar het licht’.

Lezersactie ‘De Goudse Kaarsjes’
Vanaf de verschijningsdatum is het boekje te koop in de Goudse boekhandels en op een beperkt aantal andere verkooppunten. De eerste twee weken van verschijnen is er bovendien een lezersactie van de Krant van Gouda, waardoor lezers het boekje tijdelijk met korting in de boekhandel kunnen aanschaffen. De oplage is beperkt en op = op in dit geval.

HalveTekening-arriveren-boom

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl