Weekblad deGouda digitaal

Eerste namen bekend voor festival Hart van Oranje in Gouda

Gouda – Met Koningsnacht, op 26 april 2019, keert festival Hart van Oranje terug naar de Markt in Gouda. De organisatie achter het festival, Stichting Hart van Oranje, tevens partner van deGouda en GoudaFM, heeft van de Gemeente Gouda voor 2019 opnieuw subsidie ontvangen om het festival te kunnen organiseren. Het festival is evenals in 2018 gratis toegankelijk en bevat een programma voor jong en oud. Voor de line-up zijn o.a. Mr. Polska, De Kraaien, Nederpop All Stars (met o.a. Henk Westbroek) en MC Tricky Gullivan al bevestigd.

Met festival Hart van Oranje heeft de organisatie vorig jaar laten zien dat het vuur in Gouda nog lang niet gedoofd is. Duizenden inwoners van Gouda en omstreken kwamen bij elkaar om samen Koningsnacht te vieren. De organisatoren Roel Ruissen en Jeffrey van Sluijs spreken van een succes. Ruissen: “We hebben hard gewerkt om een festival neer te zetten dat een brede groep mensen aanspreekt. Daarvoor hebben we gekeken naar de programmering, maar ook naar het aanwezige personeel en de algemene boodschap die we willen uitdragen. Naar onze mening zijn wij hierin geslaagd.”.

Voor de editie in 2019 wil de organisatie groter uitpakken, zonder oog te verliezen op de kern van het festival. Zo komt er een nieuw type podium met twee LED-schermen en gaat er meer budget naar de programmering. Van Sluijs: “Sfeer vinden wij het allerbelangrijkste. Wij willen een festival neerzetten voor een breed publiek; een festival dat alle culturele verschillen overstijgt. Waar bezoekers zich gerespecteerd en welkom voelen.”. Met een verschillende artiesten als Mr. Polska, De Kraaien en de Nederpop All Stars wil de organisatie dit gevoel versterken.

Om schade aan het milieu te beperken, worden ook in 2019 weer hard-plastic drinkbekers (hardcups) gebruikt in plaats van wegwerpbekers. Ruissen: “Wij vinden het belangrijk om onze hoeveelheid afval zo klein mogelijk te houden. De hardcups bleken hiervoor een uitstekende oplossing.”. Ruissen zou graag zien dat de omliggende horecagelegenheden ook de stap zetten om hardcups te gebruiken in plaats van wegwerpbekers.

Nieuwe bevestigde artiesten worden de komende weken aangekondigd op www.hvoranje.nl en via sociale media. Via het officiële Facebook-event kunnen bezoekers op de hoogte worden gebracht van de allerlaatste nieuwtjes.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl