Weekblad deGouda digitaal

Eerste paal nieuw warehouse DACHSER

Waddinxveen – Op maandag 16 december werd de eerste paal de grond in geslagen voor de uitbreiding van DACHSER Rotterdam Logistics Center aan de Exportweg 5 te Waddinxveen. Daarmee is de bouw van het nieuwe warehouse officieel van start gegaan. Deze feestelijke gebeurtenis valt ook nog eens samen met het 12,5 jarig bestaan van DACHSER in Waddinxveen.

‘’Het doel van de uitbreidingen is enerzijds om ruimte te creëren voor de sterke groei in Contract Logistiek, en anderzijds om de synergie tussen de warehousing- en distributienetwerkactiviteiten te versterken. Innovatie, digitalisering en het investeren in banen en mensen zijn belangrijke pijlers van onze strategie’’, aldus Aat van der Meer, Managing Director DACHSER Benelux.

Met het nieuwe warehouse op het logistieke hotspot Doelwijk A12 in Waddinxveen kunnen klanten op een strategische locatie, nabij de haven van Rotterdam en verschillende uitvalswegen, hun goederen opslaan. Door de dagelijkse 90 directe Europese groupage vertrekken biedt DACHSER zijn klanten de mogelijkheid om direct en eenvoudig de Europese markt te bedienen. Daarnaast biedt DACHSER zijn klanten een wereldwijd geïntegreerde logistieke totaaloplossing door zijn twee divisies, Road Logistics en Air & Sea Logistics, met elkaar te bundelen. Hiermee hebben klant één aanspreekpunt, of het nu gaat om wegtransport, luchtvracht, zeevracht en/of warehousing.

DACHSER kenmerkt zich als een familiebedrijf. Volgens Edwin Vermeulen, General Manager van DACHSER Logistics Center Rotterdam, heeft de logistieke dienstverlener de aanhoudende groei voornamelijk te danken aan de toegewijde werknemers binnen DACHSER. ‘’DACHSER wordt gekenmerkt door de sterke band tussen de werknemers, net als in een familie. Daarbij zijn wij een van de weinige logistieke dienstverleners die nog echt investeren in een persoonlijke relatie met haar klanten. Daar hechten wij enorm veel waarde aan.’’

Het nieuwe warehouse is naar verwachting vanaf oktober 2020 operationeel en biedt 17.278 vierkante meter opslagcapaciteit. Door de uitbreiding beschikt de logistieke dienstverlener in Waddinxveen nu over een terrein met een totale oppervlakte van circa 93.000 vierkante meter, waarvan ruim 50.000 vierkante meter warehouse ruimte. Naar verwachting creëert de uitbreiding circa 30 nieuwe banen.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl