Weekblad deGouda digitaal

Eerste paasdag heerlijk weer, tweede iets kouder

Eerste Paasdag komt de Goudse regio in een zogenaamd zadelgebied te liggen. Dit is een gebied tussen twee hogedruk gebieden en twee lagedrukgebieden in. Gedurende Eerste Paasdag ontwikkelt zich boven IJsland een nieuw hogedrukgebied, waarvan de kern in de loop van volgende week naar het zuidoosten van Europa trekt. Op Tweede Paasdag trekt er een zwak frontaal systeem over de Goudse regio, waarachter de stroming noordelijk wordt en er aanmerkelijk koelere lucht binnen stroomt. Na dinsdag wordt de stroming zuidelijk en wordt het in de tweede helft van de week weer aanmerkelijk warmer met maxima die aan het einde van de week oplopen naar om en nabij 20 graden Celsius.

Vanochtend vroeg is het stralend zonnig en is het vrijwel windstil. De lucht is niet altijd strakblauw, want af en toe is er ook sluierbewolking (Cirrus). Later in de ochtend kunnen boven het Groene Hartgebied enkele wolkenvelden voorkomen.

Vanmiddag is het warm lenteweer met een mix van zon en stapelwolken. In de Goudse regio wordt het maximaal 22 graden Celsius. De kans op neerslag is klein, maar niet geheel uitgesloten. Er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind, windkracht 2 à 3 Beaufort.In de tweede helft van de middag ruimt de wind naar het westen tot noordwesten en koelt het in korte tijd af naar een graad of 18.

Vanavond trekken enkele wolkenvelden over het Groene Hart. Op een lokale bui na blijft het droog. Als er een bui valt dan is de neerslagintensiteit over het algemeen licht.

In de nacht naar Tweede Paasdag trekken wolkenvelden van noord naar zuid over het Groene Hartgebied en verspreid over het Groene Hart vallen enkele buien. De temperatuur daalt naar een minimum van circa 6 graden Celsius.

Op Tweede Paasdag is er veel bewolking boven het Groene Hartgebied aanwezig en gedurende de dag passeren opnieuw een aantal buien. Er waait een matige tot vrij krachtige noordenwind met een kracht van 4 tot 5 op de schaal van Beaufort. De maximumtemperatuur varieert van 9 graden in het oosten van de Krimpenerwaard tot 10 graden Celsius in de omgeving van Zevenhuizen en Bleiswijk. Daarmee ligt de maximumtemperatuur ruim tien graden lager dan Eerste Paasdag. In de loop van de middag neemt de buienkans snel af en komt er vanuit een noordelijke richting steeds meer ruimte voor de zon.

Dinsdag blijft het op een enkele lokale regenbui na droog en is het wisselend bewolkt. Er waait opnieuw een frisse noordenwind (4 à 5 Beaufort) en het wordt maximaal 11 graden Celsius in de Goudse regio.

In de nacht naar woensdag klaart het breed op en daalt de temperatuur bij nauwelijks wind naar waarden dichtbij het vriespunt.

Woensdag is het zonnig. Er waait een zwakke wind (1 à 2 Beaufort) uit oostelijke richtingen en het wordt aanmerkelijk warmer dan maandag en dinsdag. Het wordt 15 graden Celsius in de omgeving van Oudewater, 16 graden Celsius in Waddinxveen en 17 graden Celsius in Gouda.

Ook donderdag en vrijdag zien er op dit ogenblik droog en vrij zonnig uit. De temperatuur loopt nog enkele graden verder op en komt in de buurt van 20 graden Celsius uit. Maxima van 13 graden Celsius zijn in de tweede decade van april normaal.

Bron: Meteo Gouda

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl