Weekblad deGouda digitaal

Effe mee doen met … SensationKaas

Gouda – Vanaf oktober kiest Weekblad deGouda iedere week een activiteit uit in de agenda om op bezoek te gaan. Hoe gaat het er eigenlik aan toe bi die club voor klaverjassen, bij de open dag van de langlaufvereniging of bi het Repair-café? Deze week: SensationKaas

Als echte kaas- en feestliefhebber gaat mijn hart sneller kloppen als deze worden samengevoegd tot één thema. We hebben het natuurlijk over het jaarlijks terugkerende kaasfeest SensationKaas. Het feest, dat al 8 jaar wordt georganiseerd, had dit jaar een nieuwe locatie, en wat voor één! Het kaasfestijn vond namelijk plaats in de Gouwekerk.

Nu ben ik zelf niet gelovig en kom ik niet vaak in kerken maar ik kan de architectuur van een kerk altijd erg waarderen. Toevallig werd ik een week eerder uitgenodigd door de organisatie om een kijkje te nemen in de kelder van de Gouwekerk, waar de kazen drie weken voorafgaand het feest werden gerijpt. Nog nooit eerder was ik in de Gouwekerk geweest. Met een paar mensen stonden we in een prachtige kerk die verder niet wordt gebruikt. Dat belooft wat op zaterdag 3 november, dacht ik. De dag van het feest was eindelijk gekomen en met een paar collega’s gingen we op een koude zaterdagavond naar de Gouwekerk. Bij aankomst stond er naar mijn verbazing een enorm lange rij voor de entree. Nu ben ik niet zo van het wachten maar voor deze mooie kerk en feest had ik wel wat geduld gespaard.

De rij was binnen een kwartiertje voorbij en voor ik het wist stond ik in een kerk waar het geluid van ver moest komen en ik vooral gezellige Gouwenaars hoorde kletsen.

Uiteraard zorgden we ervoor dat we muntjes in ons bezit hadden om een lekker biertje of wijntje te nemen. Terwijl we eventjes op onze beurt moeten wachten, ga je automatisch om je heen kijken. De organisatie van SensationKaas heeft ontzettend zijn best gedaan om de kerk extra sfeer te geven en wat hebben ze dat goed gedaan. Van mooie belichting in en rondom de kerk tot aan kaasversieringen. Elk detail werd goed benut en je had echt het gevoel dat je in een Gouds kaasfeestje beland was. Mijn complimenten aan de organisatie en vele vrijwilligers van SensationKaas.

Na een paar biertjes te hebben gescoord zochten we door de menigte een mooi plekje om te genieten van de muziek die de DJ’s verzorgden. Helaas was het geluid niet heel sterk en als je dan zelf ook nog in de muziek zit ga je daar wel op letten. Het blijft toch moeilijk om in een kerk optimaal geluid te realiseren. Gelukkig hadden niet veel mensen hier last van, de ‘kaas’ bezoekers stonden lekker op de muziek te swingen en te dansen.

Alle muzieksoorten kwamen voorbij, van Michael Jackson, The Police tot aan dancemuziek, het zorgde in ieder geval voor veel variatie waarbij iedereen aan zijn of haar trekken kon komen. De gemiddelde bezoeker van het kaasfeest was, schat ik, zo’n 40+. Daar viel ik met mijn 31-jarige leeftijd wel een beetje mee buiten de boot, maar ‘goed feesten’ kent geen leeftijd, zeg ik dan maar altijd.

Leuke mensen, een bijzondere kerk en een echt Gouds kaasfeestje waren de ingrediënten die ervoor zorgden dat SensationKaas wat mij betreft een zeer geslaagd feestje is geworden.

Volgend jaar gewoon weer in de Gouwerkerk? Yes we can!

Door Senèn Arias
Foto’s: Daan van der Laan

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl