Weekblad deGouda digitaal

Van eieren zoeken tot paasontbijt; veel activiteiten in het paasweekend

Gouda – Het hele paasweekend zijn er activiteiten in Gouda. Van eieren zoeken voor kinderen, een paasnachtdienst in de kerk, een stiltewandeling op de begraafplaats, een paasontbijt voor alle Gouwenaars op de Markt tot een paasbrunch voor ouderen in kinderboerderij De Goudse Hofsteden.

Kinderen kunnen zaterdag 15 april vanaf 11.00 uur bij Kreatiek ‘t Boefje aan de Wilhelminastraat 38, een tasje ophalen. Daarin kunnen ze de paaseieren stoppen die ze eerst in de binnenstad moeten opzoeken. De paaseieren route begint bij ’t Boefje. Bij elk winkeltje krijg je weer een adres voor het volgende winkeltje. Deze activiteit wordt georganiseerd door de binnenstadondernemers.

PaasNacht in Sint Jan
Op stille zaterdag vertellen de figuranten Judas  (Johan Graafland) en Petrus (Gerard Bijkerk)                   hun ingrijpende verhaal over de laatste dagen van Jezus.  Beiden haakten als volgelingen van Jezus af. De vertelling is een van de programmaonderdelen van PaasNacht 2017, op zaterdag 15 april van 21.30 tot 22.30 uur in de Sint Jan.  De muziekband Released uit Gouda zal de PaasNacht 2017 muzikaal vormgeven met eigentijdse liederen van Marco Borsato, Stef Bos, Black Dub en IOS.  Na afloop is er tijd voor ontmoeting, gesprek, gebed en catering.    De toegang is vrij.

Paaswandeling op IJsselhof
In de vroege uren van Eerste Paasdag, van 08.00 tot 8.45 uur, is er een bijzondere wandeling over begraafplaats IJsselhof. Voor mensen in rouw of met verdriet biedt deze wandeling –juist met Pasen- de mogelijkheid voor herinnering, maar het is ook een wandeling met tekenen van hoop en nieuw leven. Deelname is gratis, vooraf opgeven is niet nodig.  Meer informatie: Theo of Desiree Overbeeke op (0182) 532 387.

Paasontbijt voor alle Gouwenaars
Lente, nieuw leven, zaaien en oogsten, dat zijn de thema’s van het paasontbijt en de paasviering die op maandag 17 april worden gehouden op de Markt. Deze tweede editie van het paasontbijt voor minstens duizend Gouwenaars begint om 10.30 uur. Rond ontbijt en viering zijn verschillende activiteiten die passen in het thema. Aansluitend aan het paasontbijt  is er een paasviering op de Markt. De Goudse dominee Tanno Verboom spreekt dan, evenals de Droominee (Rik Zutphen). Een band onder leiding van de Goudse pianist Junus Manuputtij verzorgt de muziek. Mocht het net als vorig jaar slecht weer zijn, dan heeft de organisatie een alternatieve locatie achter de hand.

Paasbrunch in kinderboerderij
Voor de eerste keer organiseert kinderboerderij De Goudse Hofsteden een paasbrunch voor ouderen. Zij kunnen op Tweede Paasdag om 11.30 uur aanschuiven aan de gezellig gedekte tafels in ‘De Deel’ en gezamenlijk genieten van minibroodjes, scones, salades en natuurlijk een gekookt eitje. De brunch, waarvoor een bijdrage van 7,50 euro wordt gevraagd,  eindigt rond 13.30 uur. Aanmelden kan tot en met zaterdag 15 april, telefonisch 0182-514 219, in ‘De Deel’ of via de website, www.kinderboerderijgouda.nl. Vervoer kan eventueel geregeld worden via Vervoerspunt Gouda.

 

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl