Weekblad deGouda digitaal

Eigenaar Woodies begrijpt besluit gemeente niet

Gouda – Ron Lugthart, eigenaar van Woodies en café Lobbes, was woensdagmorgen 28 februari te horen bij Jeroen in Goedmorgen Gouda. De eigenaar kreeg op 26 februari het bericht van de gemeente dat zijn vergunningen werden ingetrokken en dat hij per 1 maart zijn deuren moest sluiten. Ron snapt de beslissing van de gemeente niet.

Het nieuws is een grote schok in Gouda. Vele jongeren tussen de 18 en 21 jaar bezochten de uitgaansgelegenheid met enige regelmaat. Dat het nog de enige tent voor jongeren is om uit te gaan, daaraan heeft de burgemeester volgens Ron geen boodschap.

Reden van de sluiting is toch ook volgens Ron het vele tumult rond de Woodies. “Er is natuurlijk drank in het spel en tegenwoordig komen steeds meer jongeren om 1 uur ’s nachts na een festival bij ons binnen. Zij hebben dan vaak iets van drugs gebruikt. Het gebeurt dan wel dat het uitloopt op een ruzie en mijn portiers moeten hierbij ingrijpen”, legt Ron uit.

Onbegrip
Ron begrijpt de beslissing van de gemeente niet. “De gemeente had met mij in overleg moeten gaan. Dat hebben ze nooit gedaan. Ik heb een rapport gekregen waar feiten in staan van 2016. Hier kan ik dan niet meer op reageren.” De gemeente zegt Ron meerdere malen te hebben benaderd, maar Ron ontkent dit volledig. “Dat is nooit gebeurd. Zeker niet met enige regelmaat. In 2016 zijn we één keer drie maanden gesloten geweest. Sindsdien werken we met bodycams en hebben we een detectiepoort. In deze branche is er nu eigenlijk niks meer wat ik zou kunnen doen. Ik kan alleen nog mensen weigeren van wie wij vermoeden dat ze rotzooi gaan trappen.”

Het volgende probleem dat dan optreedt volgens Ron is dat er aangifte gedaan wordt van discriminatie. “Ik kan dan wel bewijzen dat dit niet waar is, maar niet als ik pas na maanden te horen krijg dat er überhaupt aangifte gedaan is.

Wat nu?
Ron weet niet wat hij nu moet. Ik ben inmiddels 53 en ik weet niet of ze nog wel op mij zitten te wachten op de arbeidsmarkt. En de jongeren, die zouden in Rotterdam of Utrecht uit moeten gaan. “Maar iedereen weet dat het treinverkeer rondom Gouda niet te doen is ’s nachts.” Of de deuren van Woodies en Café Lobbes ooit weer opengaan? Ron heeft er weinig vertrouwen in. “Het besluit van de burgemeester staat vast. Het is jammer dat die twee jongeren op een uitgaansavond van 450 man het volledig verzieken.”

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl