Weekblad deGouda digitaal

Einde aan onzekere tijd voor Promen

Gouda – Promen blijft de partij voor de uitvoering van de Sociale Werkvoorziening in de gemeenten Capelle aan den IJssel, Gouda, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas. Ook in de uitvoering van de Participatiewet blijft Promen een grote rol spelen. Met dit besluit komt een einde aan een onzekere tijd voor Promen.

Deze gemeenten willen samen verder met uitvoering van de Wet sociale werkvoorziening bij Promen. Ze vragen Promen daarnaast vraaggerichte dienstverlening te organiseren voor de Participatiewet, waaronder beschut werk. De komende tijd gaan de gemeenten in overleg met Promen om dit verder uit te werken. “De gemeenten hebben ons gevraagd een voorstel te doen voor de uitvoering van de Sociale Werkvoorziening, Participatiewet en Nieuw Beschut in de toekomst. Daarmee kunnen we blijven doen waar we goed in zijn: mensen begeleiden op het werk en naar werk”, aldus Frank Rossel, directeur van Promen. “Ik ben tevreden met de richting die de gemeenten hebben gekozen.”

Vertrouwen
De medewerkers vanuit de Sociale Werkvoorziening blijven gewoon bij Promen werken. Gemeenten zullen ieder voor zich werktrajecten inkopen voor mensen uit de Participatiewet die hulp nodig hebben bij het zoeken naar werk. Met de instroom van deze mensen én de mensen met een nieuw-beschut-indicatie, ziet Promen de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Afstand tot arbeidsmarkt
Promen biedt werk aan mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Promen voert voor verschillende gemeenten de Wet Sociale Werkvoorziening uit en is uitvoerder in het kader van de Participatiewet. Binnen én buiten de muren van het bedrijf in Gouda en Capelle aan den IJssel werken ruim 1500 medewerkers.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl