Weekblad deGouda digitaal

Eindredacteur Goudse Post ereburger van Gouda

Gouda – Op donderdag 15 oktober is mevrouw N.M.A. (Marianka) Peters benoemd tot ereburger van de stad Gouda. Burgemeester Pieter Verhoeve reikte haar de zilveren erepenning van de stad Gouda uit tijdens een kleine bijeenkomst naar aanleiding van het 70-jarig jubileum van de Goudse Post in de Theaterbakkerheij.

Mevrouw Peters staat bekend als een zeer actieve en betrokken Goudse verslaggever. Zij is sinds 1992 in Gouda actief als verslaggever / fotograaf om bewoners te voorzien van het Goudse nieuws. De eerste jaren deed zij dat via het Gouds Nieuwsblad die zij mede heeft opgezet en sinds 2010 doet zij dat via de Goudse Post waarvan zij eindredacteur is.

Bij ieder belangrijk evenement in Gouda is mevrouw Peters aanwezig voor een verhaal en een foto. Ook is zij wekelijks aanwezig bij gemeenteraadsvergaderingen om verslag te doen van hetgeen er besproken wordt. Als onafhankelijke informatiebron is zij belangrijk voor de Goudse samenleving. Iedereen die de Goudse Post leest kent mevrouw Peters van haar wekelijkse column waarin ze haar eigen mening geeft op een actueel onderwerp.

Naast haar werk voor de Goudse Post is zij op vrijwillige basis actief (geweest) voor veel Goudse organisaties en initiatieven waaronder RTV Gouwestad, SV Gouda, het Oranje Comité, de archeologische vereniging Golda, etc. Ook heeft zij op eigen initiatief activiteiten opgezet om geld in te zamelen voor projecten in Elmina in Ghana. In 2009 is mevrouw Peters voor haar bijzondere inzet voor de maatschappij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De zilveren erepenning van de stad Gouda
De zilveren erepenning van de gemeente Gouda is een hoge gemeentelijk onderscheiding. Zij wordt sinds 1939 in zeer bijzondere gevallen toegekend als blijk van grote waardering en erkentelijkheid aan hen die zich voor Gouda in hoge mate verdienstelijk hebben gemaakt of door hun grote en algemeen erkende verdiensten op enigerlei gebied zich die toekenning waardig hebben gemaakt. De ontvanger van de zilveren erepenning wordt ingeschreven in het register van ereburgers van de stad Gouda.

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl