Weekblad deGouda digitaal

EK kwalificatietoernooi waterpolo in Groenhovenbad Gouda

#Gouda- De Nederlandse waterpolodames spelen op het EK kwalificatietoernooi van 16 tot 19 januari in Gouda voor een plaats op het EK in Boedapest in 2014. Voor Arno Havenga is dit het eerste toernooi als bondscoach op eigen bodem.

Havenga wil de jonge ploeg verder ontwikkelen tot een team op weg naar het EK in Boedapest in 2014. De Nederlandse dames spelen in het Groenhovenbad in Gouda tegen Groot-Brittannië, Israël, Oekraïne en Portugal om twee tickets voor het EK in Budapest van 13 tot 27 juli 2014. Het team van Groot-Brittannië wordt gezien als de sterkste tegenstander. Havenga: “Deze ploeg heeft de afgelopen jaren een grote stap voorwaarts gezet en is een volwaardig tegenstander. Ik verwacht dat Nederland en Groot-Brittannië samen strijden voor de eerste plaats op dit kwalificatietoernooi en zich daarmee kwalificeren voor de EK. Over de teams uit de andere landen is vrij weinig bekend, dus moeten we deze tegenstanders niet onderschatten en de wedstrijden zeker vol ingaan.”

Goudse inbreng

In de selectie voor het kwalificatietoernooi zitten vier speelsters van GZCDonk: Debby Willemsz, Nomi Stomphorst, Marloes Nijhuis, Merel de Rooy. (allen GZC Donk). Ook oud-seelsters van GZC Donk komen in actie: Maud Megens (ZVL) en Sabrina van der Sloot (Szentesi VK, Hongarije). Nederland speelt op 16, 17, 18 en 19 januari. Tickets zijn verkrijgbaar via www.gzcdonk.nl/tickets. Zie voor meer informatie www.knzb.nl of op www.gzcdonk.nl/events

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl