Weekblad deGouda digitaal

Entree winkelcentrum Goverwelle tijdelijk verplaatst

Gouda – Bezoekers van winkelcentrum Goverwelle kunnen vanaf aanstaande vrijdag gebruikmaken van een tijdelijke ingang om hun boodschappen te doen. De nieuwe, tijdelijke entree is te vinden aan de Poldermolendreef, met een looproute naar het parkeerterrein. De renovatie van het winkelcentrum is inmiddels in volle gang.

Ten behoeve van de veiligheid en bereikbaarheid van het parkeerterrein komt er aan de kant van de Goverwellesingel, naast het fietspad, een tijdelijke weg die wordt gebruikt als inrit voor het bouwverkeer. Het fietspad wordt afgesloten, waarbij het fietsverkeer wordt omgeleid via de andere zijde van het winkelcentrum. Een deel van het pad wordt vervolgens gebruikt voor de bereikbaarheid van de appartementen.

Luifel en passagekap
Ook op andere plekken in en rond het centrum vinden bouwwerkzaamheden plaats. De luifel bij de entree aan de zijde van het Middenmolenplein wordt gesloopt en binnen op het plein wordt gewerkt aan een nieuwe passagekap. Ook worden voorbereidingen getroffen voor de renovatie van de Albert Heijn. Aan de achterzijde van de supermarkt wordt de komende tijd een aggregaat geplaatst om de nieuwe bekabeling te kunnen realiseren.

Deze werkzaamheden zullen naar verwachting in april zijn afgerond. De tijdelijke entree aan de Poldermolendreef zal tot aan de zomer in gebruik zijn.

Hartelijk welkom
Bezoekers die hun boodschappen komen doen en voor het eerst de nieuwe ingang betreden, kunnen zaterdagmiddag rekenen op een hartelijk welkom. “We willen toch een beetje vieren dat de vaart er nu echt in zit”, zegt Wim-Jaap Eising, asset manager van Bouwinvest Dutch Institutional Retail Fund, de eigenaar van het winkelcentrum. “Er is door bewoners en ondernemers lang naar deze renovatie uitgekeken. Dat het mooie nieuwe centrum er nu snel gaat komen, maakt iedereen blij.”

3 bouwdelen
De renovatie van winkelcentrum Goverwelle zal tot ongeveer eind van het jaar duren. Het project is opgedeeld in 3 ‘bouwdelen’ en betreft een uitbreiding van de winkels aan het Poldermolenplein, met een nieuwe supermarkt van DIRK en nieuwe huisvestingen van Team Kappers en Zeeman. Daartussen wordt de bestaande passage verlengd, met een mooie nieuwe entree. Ook het plein, de entree en de buitengevels aan het Middenmolenplein krijgen een nieuwe uitstraling. De hier gevestigde Albert Heijn wordt uitgebreid en compleet vernieuwd. Daarnaast wordt de passagekap ‘doorgetrokken’ naar het plein en het passagegedeelte tussen de vernieuwde bouwdelen aangepakt, met onder andere een nieuwe tegelvloer en fraaie kleurschakeringen in wanden en gevels. Wim-Jaap Eising: “We vragen nu nog even om geduld en begrip voor de eventuele overlast. Maar binnenkort heeft Goverwelle een mooi, modern winkelcentrum, waar bewoners en bezoekers uit de wijk en omstreken heel fijn en prettig kunnen winkelen.”

Voor meer informatie: www.winkelcentrumgoverwelle.nl

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl