Weekblad deGouda digitaal

Erik van Heijningen beëdigd als waarnemend burgemeester Bodegraven-Reeuwijk

Bodegraven/Reeuwijk – Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, heeft vandaag Erik van Heijningen beëdigd als waarnemend burgemeester van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Hij is met ingang van 1 september benoemd.

Na de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar zal de procedure voor een kroonbenoemde burgemeester worden gestart. Naar verwachting zal de nieuwe kroonbenoemde burgemeester eind volgend jaar aantreden. Erik van Heijningen zal aanblijven tot aan de installatie van de nieuwe burgemeester.

Erik van Heijningen heeft ruime bestuurlijke ervaring. Hij was vanaf 2011 tot en met 2014 waarnemend burgemeester in de gemeenten Cromstrijen, Middelburg en Hellevoetsluis. Daarvoor was hij van 2003 tot 2011 lid van het college van Gedeputeerde Staten in Zuid-Holland. Verder was hij van 1998 tot 2003 wethouder in de gemeente Dordrecht en daarvoor 5 jaar Officier van Justitie in Rotterdam. In de afgelopen jaren was Van Heijningen staatsraad bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl