Weekblad deGouda digitaal

Expositie ‘Licht na Duisternis’ in Verzetsmuseum Zuid-Holland

Gouda – Verzetsmuseum Zuid-Holland toont van 29 december tot en met 27 februari  de educatieve tentoonstelling ‘Licht na Duisternis’. Deze behandelt de dreiging, angst en duisternis van de Tweede Wereldoorlog. Maar ze toont ook de hoop, verwachting en het licht die erop volgden. Deze thema’s worden verbonden met Goudse situaties en actuele thema’s.

De expositie toont unieke voorwerpen en foto’s van herkenbare plekken in Gouda uit de eigen collectie van het museum.

De tentoonstelling bestaat uit vier delen. Eerst worden de opmaten naar de Tweede Wereldoorlog en de dreiging en angst in die tijd getoond. De duisternis in de oorlog wordt letterlijk zichtbaar en ook wordt het duistere karakter van de Duitse bezetting zichtbaar gemaakt. In die duisternis zag je al lichtpuntjes van de aangepaste verlichting, de humor en de hoopgevende uitzendingen van Radio Oranje. Uiteindelijk is er het volle licht op de bevrijding, de feesten en de herbouw van Nederland.

Ook permanente tentoonstelling in Verzetsmuseum

Verzetsmuseum Zuid-Holland biedt daarnaast een permanente tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog in Gouda en omstreken. Voor groepen en scholen gelden speciale tarieven en kunnen er rondleidingen worden verzorgd. Meer informatie over de openingstijden en rondleidingen is te vinden op www.verzetsmuseum-zh.nl.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl