Weekblad deGouda digitaal

Expositie ‘Voorbij de Grens’ bij Firma Van Drie

Gouda – Vier kunstenaars uit Gouda, Cardiff en Singapore exposeren van 29 augustus t/m 16 september een serie grafisch en mixed media werk bij de Firma Van Drie. De werken zijn geïnspireerd door het thema van de tentoonstelling ‘Voorbij de Grens’, en zijn voornamelijk uitgevoerd in diepdruk en hoogdruktechnieken. De werken onderzoeken fysieke en natuurlijke grenzen en psychologische persoonlijke constructies en kaders.

Alex Dortland laat etsen zien gebaseerd op een fascinatie en belangstelling voor oosterse culturen. Deze nieuwe serie verbeeldt de tegenstrijdigheden en uiterste grenzen van de Japanse ethiek en esthetiek. Alex is een Goudse kunstenaar/graficus en werkte als docent kunstzinnige vorming.

Marisa Keller maakt mixed media prenten die geïnspireerd zijn op natuurlijke grensaanduidingen. Het werk onderzoekt de sporen van tijd, de symboliek van en onze zintuigelijke verbintenis met de natuur. Marisa heeft een master of Fine Art met specialisatie grafiek van de RMIT university van Melbourne en woont en werkt in Portugal en Gouda.

Esther Ng, kunstenaar uit Singapore, presenteert delicate abstracte lijnetsen. Zij wil hiermee vloeibaarheid en veerkracht van de altijd veranderende grenzen van onze levenservaringen uitdrukken. Esther werkt als graficus en museum papierconservator in Singapore en studeert momenteel aan de UVA, Amsterdam.

Sally Williams verbeeldt met aquatint etsen de kustlijngrenzen, die voor haar symbool staan voor de veranderende grenzen van landen en naties door geo-politieke invloeden. Sally woont en werkt in Wales en is aangesloten bij de Cardiff Print Workshop. Zij heeft in London en Coventry Fine Art gestudeerd en werkte als docent kunstzinnige vorming.

Officiële opening
Op zondag 2 september vindt de officiële opening plaats van 14.00 tot 16.00 uur. De kunstenaars geven dan uitleg over de persoonlijke interpretaties van het thema, de gebruikte grafische technieken en de toepassingen in het werk.

Kunststichting Firma Van Drie is gevestigd aan Achter de kerk 13 in Gouda en is geopend op woensdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Zie ook www.firmavandrie.nl.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android  

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl