Weekblad deGouda digitaal

Extra speelveld voor rugbyvereniging RFC Gouda

Gouda – Rugbyvereniging RFC Gouda wordt uitgebreid met een tweede (mini)veld. De vereniging die gebruik maakt van sportpark Uiterwaard in Goverwelle heeft nu één speelveld, maar omdat het aantal leden sterk toeneemt, heeft ze behoefte aan extra  ruimte.

RFC Gouda, de enige rugbyclub in de wijde omgeving, telt 225 leden, onder wie 140 jeugdleden. De sterke groei van de club zorgt ervoor dat het huidige speelveld te zwaar wordt belast. Het veld krijgt tussen trainingen en wedstrijden door niet genoeg tijd zich te herstellen.

Compromis
Al in 2008 had RFC Gouda gevraagd om een volledig  tweede veld. Maar dat valt volgens de gemeente niet op die plek in de uiterwaarden te realiseren. Er is toen gezocht naar een compromis en dat is een miniveld geworden, direct aansluitend op het huidige speelveld. Hier kan de jeugd trainen en er kunnen kleine wedstrijden worden gespeeld, waardoor het hoofdveld minder wordt belast. “Voor de sport in Gouda is dit een mooie stap vooruit”, vindt wethouder Jan-Willem van Gelder. “Ik ben blij dat we uiteindelijk deze oplossing hebben gevonden. De rugbyvereniging zegt hiermee tien tot vijftien jaar vooruit te kunnen.”

Populieren gekapt
Om dit veld te kunnen realiseren, moeten volgens wethouder Jan-Willem van Gelder 19 populieren worden gekapt. Op een andere plek komen daar bomen voor terug. Het sportpark heeft een belangrijke recreatieve functie. Die blijft en daarvoor worden er aanpassingen gedaan aan het park. Een rondje wandelen, wat veel mensen van de naast gelegen woonwijk Goverwelle doen, blijft mogelijk. En er komt een extra natuurlijk wandelpad. Het stuk openbaar groen dat rugbyveld wordt, komt terug in een strook openbaar groen langs de Hollandsche IJssel.

De kosten voor de aanleg van het veld en de aanpassing van het park bedragen 150.00 euro.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl