Weekblad deGouda digitaal

Fair-play op Jitae Taekwondo Toernooi!

Waddinxveen – Op zondag 29 mei organiseerde Jitae Taekwondo & Boksen het eerste evenement van 2016; de 8e editie van de clubkampioenschappen. Bijna 40 taekwondoka’s in de leeftijd van 5 t/m 26 jaar streden in de centrale trainingslocatie in Reeuwijk-Dorp om de felbegeerde prijzen in de onderdelen sparring (gyo-rugi) en stijfvormen (poom se). De deelnemers waren afkomstig van de locaties uit Gouda, Waddinxveen en Rotterdam.

Bij het onderdeel poomse (stijlvormen) dienden de deelnemers twee afzonderlijke stijlvormen (schijngevechten) te demonstreren. Gelet werd hierbij op kracht, dynamiek en technisch juiste uitvoering van de technieken. Hoewel het spannend was voor de meeste deelnemers wisten de meesten zich, mede door de onlangs georganiseerde examens, zich goed staande te houden. Bij de nieuwkomers ging de titel van clubkampioen naar Sophie Dix uit Waddinxveen terwijl het zilver en brons ging naar Amina el Challabi resp. Job van Meeteren. Bij de C-klasse gevorderden won Daniel Kroeder goud ten kostte van zijn zus Iris (zilver) en David Prigge (brons).

Bij de Olympische discipline gyo-rugi (sparring) werd met onderling respect naar coaches, scheidsrechters, spelers en publiek de regels van fair-play toegepast. Bij de allerkleinsten ging de 1e prijs naar Isis Dirksen die prima scoorde met haar dollyeo-chagi’s. Zilver was er Mika van Baalen uit Rotterdam! Bij de gevorderden nam Danique Spek met 2 winstpartijen goud mee naar huis. Zilver was er voor Fabian van den Heuvel. Bij de 10-11 jarigen werd Jesse van Woudenberg uit Waddinxveen in een spannende finale clubkampioen tegen Iris Kroeders. Bij de jongen ging de winst naar Ivo Spek, was er zilver voor Chris van den Heuvel en brons voor Ilco Boer. In poule E poule bij de 13 tot 16 jarigen nam de Daniel Kroeders de titel mee terug naar Gouda. Zilver was er Achot Mnazakanian uit Waddinxveen. Daniel Kroeders werd dus zowel clubkampioen Sparren als Stijl! Nadat de strijd was gestreden werd de fairplay prijs aan Danique Spek toegegekend. Jitae bestaat inmiddels alweer 12 jaar en is actief in Waddinxveen, Gouda en Nesselande. Naast taekwondo verzorgt Jitae inmiddels ook boksconditietraining. Kijk voor meer informatie op www.jitae.nl.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl