Weekblad deGouda digitaal

Feestelijke eerste handeling Knarrenhof Gouda

Gouda – Na jaren van voorbereiding is het zover. Morgenmiddag wordt de feestelijke eerste handeling voor de bouw van 24 levensloopbestendige woningen van de Knarrenhof het Groene Hof verricht. Op de binnenhof van de bouwplaats aan de Oosthoef in Gouda zal wethouder Rogier Tetteroo van de gemeente Gouda met het openen van de symbolische deur in de vorm van een boog, de binnentuin officieel openstellen.

De bouw, gestart in coronatijd, kan nu eindelijk gevierd worden en de deuren gaan letterlijk open. Door de Covid19 beperkingen was het niet eerder mogelijk om dit in het bijzijn van de toekomstige bewoners te vieren.

Eerste Knarrenhof project in Gouda en West-Nederland
Op het Groene Eiland zullen 24 levensloopbestendige appartementen gebouwd worden met een gemeenschappelijke Hoftuin en een gemeenschappelijk ruimte om elkaar te ontmoeten. Dit alles binnen het Knarrenhofconcept waarbij de bewoners afspreken naar elkaar om te kijken en elkaar te helpen. Daarnaast willen zij graag onderdeel uitmaken van de buurt.

Realisatie van dit soort projecten draagt bij aan de doorstroming, waardoor eengezinswoningen weer beschikbaar komen voor gezinnen. Bovendien past dit heel goed bij het streven naar inclusieve wijken. Ook de gemeenteraad heeft oog voor de behoefte aan dit soort woonvormen en heeft onlangs unaniem een motie aangenomen waarin zij hiervoor aandacht vragen.

Wethouder Rogier Tetteroo geeft aan blij te zijn dat de oplevering van de Knarrenhof zo dichtbij is. “Het is een prachtig concept, dat gezamenlijk met de toekomstige bewoners ontwikkeld is. Er is veel behoefte aan deze nieuwe woonvormen voor senioren, een woongemeenschap waar oog is voor elkaar. En een plek waar men kan blijven wonen, ook als zorg nodig is.”

De oplevering wordt einde dit jaar verwacht.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl