Weekblad deGouda digitaal

Feestelijke kick-off nieuwe Theaterbakkerheij productie ‘Gouda Op Sterk Water’

Gouda – Dinsdagavond 9 november werd de nieuwe grootschalige theaterproductie van Stichting De Theaterbakkerheij feestelijk gelanceerd. Het productieteam vertelde meer over o.a. het verhaal, het decor en de locatie van ‘Gouda Op Sterk Water’. Daarnaast kreeg het publiek alvast een voorproefje van één van de velen zelfgeschreven liedjes van het stuk. In juni 2022 gaat het openlucht spektakel in première op het GOUDasfalt terrein in Gouda. Een beperkt aantal Early Bird tickets zijn nu te koop via www.goudaopsterkwater.nl voor €20,50 per stuk.

Speciaal voor Gouda 750 komt De Theaterbakkerheij met een nieuwe grootschalige productie over het dreigende waterpeil in de stad. Het waterpeil stijgt, de bodem daalt; huizen zakken scheef of komen onder water te staan. Voor de burgermeester, wethouders en Gouwenaars staat het water letterlijk aan de lippen. De stad staat voor één van de moeilijkste beslissingen ooit… Wordt het voor Gouda erop… of eronder?

Een zeer actueel thema waar zelfs de landelijke media zich mee bezig houdt. ‘Valt Gouda nog te redden?’ kopte de Volkskrant eerder. De stad staat voor een belangrijke beslissing die voor de komende 50 jaar cruciaal zal zijn.

Groots muziektheaterOnder leiding van regisseur John de Heij (o.a. bekend van Titanic en Troje) komen talloze spelers, vrijwilligers, muzikanten en orkesten in actie. Samen met oud-stadsdichter Ruud Broekhuizen heeft hij het script geschreven.

De Heij: “Verwacht een stuk vol spectaculaire effecten, live muziek met veel Goudse inbreng en een spannend verhaal. Voor het eerst gaan we een stuk in de buitenlucht spelen; een nieuwe uitdaging! Het wordt een project wat echt iedere Gouwenaar gezien moet hebben.”

Unieke locatieDit keer speelt De Theaterbakkerheij niet in een theater of sporthal, maar in de buitenlucht. Op het iconische GOUDasfalt terrein komt een grote tribune met 1.000 zitplaatsen te staan. Het publiek kijkt uit op de dijk aan de rand van de IJssel, met zicht op de molen (die tevens een onderdeel is van de voorstelling). Ook de karakteristieke kraan op het terrein speelt een rol. Gedurende de voorstelling wordt er gebouwd aan een nieuw stadsdeel en gaandeweg worden de contouren zichtbaar; een slim buizenstelsel voor allerlei water-en-transportbewegingen.

Stichting De TheaterbakkerheijEerder produceerde Stichting De Theaterbakkerheij de succesvolle producties ‘Titanic’ (2016) en ‘Troje’ (2018) met ieder ruim 10.000 bezoekers. Met Troje werd zelfs een award voor Beste Nieuwe Musical van Nederland gewonnen. In november 2018 opende ze een eigen theater gelegen aan de Gouderaksedijk waar ruimte is voor kleinschalige producties, concerten en allerlei andere theaterkunsten.

Tickets voor Gouda Op Sterk Water zijn nu te koop via www.goudaopsterkwater.nl. Mis het niet! Er zijn nu een beperkt aantal Early Bird tickets te koop voor €20,50 per stuk.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl