Weekblad deGouda digitaal

Feestelijke opening voor vmbo De Gouwe

Gouda –  Gisteren vond de officiële opening plaats van de nieuwe vmbo locatie De Gouwe. Met een groot feest, een muur vol donuts in de aula en verschillende rondleidingen in de lokalen, konden de genodigde hun ogen uitkijken. Weekblad deGouda sprak met directeur Krijn Redert over de  reden achter de verbouwing en het resultaat.

De Goudse Waarden is driekwart jaar bezig geweest met de verbouwing aan de Kanaalstraat. Redert laat weten ongelooflijk blij te zijn met het uiteindelijk resultaat. “Ik ben zo trots als ik kijk naar vandaag en naar wat we bereikt hebben het afgelopen jaar. De Goudse Waarden is de enige school die nog beroepsgerichte richtingen aanbiedt en dan zitten ze nu ook nog eens onder een dak!” Behalve vernieuwde lokalen en een paar grote likjes verf, hebben er ook grote veranderingen plaatsgevonden. Zo zit de mavo nu ook op dezelfde locatie en is er een groot zorg en welzijn lokaal bijgekomen.

Opleidingen onder één pand
Tegenwoordig zijn alle opleidingen samengevoegd en dat heeft volgens Redert alles te maken met het bedrijfsleven dat een steeds sterkere behoefte heeft aan mavo- en mbo leerlingen. “80% van onze leerlingen kiezen na het voorgezet onderwijs voor een beroepsopleiding. Dat zoveel leerlingen van ons daarvoor kiezen en wij er niets mee deden, dat moest veranderd worden. Zo hebben we eigenlijk besloten deze leerlingen een beroepsgericht vak aan te bieden. Zo krijg je dus leerlingen die theoretisch goed onderlegd zijn en praktisch ook wat kunnen.”

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTV



Volg ons op



Contact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl