Weekblad deGouda digitaal

Femke Kerkhoven (13) verkozen tot junior stadsdichter van Gouda

Femke Kerkhoven is erin geslaagd om junior stadsdichter van Gouda te worden. Met haar overtuigende gedicht wist ze iedereen in het publiek te raken en na een ‘moeilijke afweging’ van de jury mocht ze zich tóch de uiteindelijke winnaar noemen.

Na de voorbereidingen, die de finalisten getroffen hadden voor de finale 14 september, was het tijd om hun beste beentje voor te zetten en alles te geven om de titel binnen te slepen.

Doorslaggevend

De jury, bestaande uit Pieter Stroop van Renen, Jeffrey van Geenen, Jackie van Dijk en Erna Staal, vertelde het volgende: “Ze had een gedicht gemaakt over haar overleden tante. Dat was iets wat erg aansloeg, ook in het publiek. Op het podium staan tegenover een tribune vol familie en aanhang zelfverzekerd haar optreden uitvoeren, en tegelijk daarin gevoelig te zijn. Nou, dat moet je als dertienjarige maar durven, zeg! Echt knap, vonden wij.”

Op dit moment is Gouda een van de weinige die nu een junior stadsdichter heeft. “Tilburg en Heerlen hebben er ook een, maar daar houdt het wel een beetje mee op. Dat wij nu een junior stadsdichter hebben, past goed in mijn voornemen om Gouda wat meer tot poëziestad te maken”, aldus jury Pieter Stroop van Renen

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl