Weekblad deGouda digitaal

Fietspad langs de N207 bij Westergouwe eind oktober open

Gouda – Het fietspad langs de N207 tussen de Eurotonde en de fietsbrug naar de Texellaan van Westergouwe wordt eind oktober 2018 opengesteld. De aanleg van de nieuwe fietsbrug over de Ringvaart is eind februari 2019 helemaal gereed. Dit meldt de Provincie Zuid-Holland.

De provincie is verantwoordelijk voor de fietsroute langs de N207 nabij Gouda. Als onderdeel van het groot onderhoud aan de N207 wordt de bestaande fietsroute vervangen door een nieuwe fietsroute. Het fietsverkeer krijgt een eigen, nieuw aan te leggen fietsbrug over de Ringvaart. Het Zuidplasviaduct wordt alleen toegankelijk voor autoverkeer. Fietsers kunnen gebruik blijven maken van het huidige fietspad, totdat de nieuwe fietsroute klaar is.

Ontwerp waterkerende constructie

De fundering van de nieuwe fietsbrug komt in een waterkering bij de Ringvaart te staan. Daarom is hier een waterkerende constructie nodig. Werken in een waterkering vraagt extra zorgvuldigheid. Het maken van een juist ontwerp voor de waterkerende constructie kostte meer tijd dan verwacht. De provincie heeft medio juli overlegd met de gemeente Gouda, Westergouwe en de aannemer over de mogelijkheden om toch zo snel mogelijk te starten met de werkzaamheden.

Planning

De nieuwe fietsroute wordt in twee fases aangelegd. Als eerste wordt het nieuwe fietspad tussen de Eurotonde en de fietsbrug naar de Texellaan van Westergouwe aangelegd. Deze werkzaamheden beginnen half september en dit gedeelte wordt, zoals eerder door de provincie is gecommuniceerd, eind oktober 2018 opengesteld. Fietsers kunnen dan vanaf de Texellaan van Westergouwe over de fietsbrug richting de Eurotonde en terug. De nieuwe fietsbrug over de Ringvaart wordt eind februari 2019 opengesteld.

De werkzaamheden aan de hoofdrijbaan en het Zuidplasviaduct starten na de openstelling van de nieuwe fietsroute en fietsbrug. Zo blijft Gouda altijd bereikbaar per fiets. Deze werkzaamheden zijn in het voorjaar van 2019 gereed.

Nieuwe fietsbrug

De nieuwe fietsbrug komt naast het Zuidplasviaduct te liggen en biedt ruimte voor fietsverkeer in twee richtingen. De brug is inmiddels al in productie. Het brugdek is volledig vervaardigd van composiet. Dat is een duurzaam en onderhoudsvriendelijk materiaal. De brug wordt in totaal 90 meter lang en heeft een levensduur van minstens 80 jaar.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl