Weekblad deGouda digitaal

Filmhuis en Verzetsmuseum mogelijk naar Chocoladefabriek

Gouda – De Chocoladefabriek gaat onderzoeken of uitbreiding met het Filmhuis Gouda en het Verzetsmuseum Zuid-Holland mogelijk is. Voor de zomer van 2017 nemen deze drie partners een besluit over een gezamenlijke toekomst.

De Chocoladefabriek Gouda bestaat op dit moment uit de Stadsbibliotheek, het Streekarchief Midden-Holland, De Drukkerswerkplaats Gouda en Kruim – eten en drinken. Sinds 2014 vormen zij op het adres Klein Amerika een collectief dat zich richt op inspireren, creëren en participeren. De Chocoladefabriek ontvangt wekelijks tussen de 8000 en 9000 bezoekers.

Tweede etage staat leeg
Binnen het gebouw van de Chocoladefabriek is nog ruimte over; de tweede etage staat al enkele jaren leeg. Twee culturele partijen uit Gouda willen zich aansluiten bij de Chocoladefabriek en de tweede etage gaan betrekken: het Filmhuis Gouda en het Verzetsmuseum Zuid-Holland.  De zes partijen geloven dat samenwerking kan leiden tot een nog mooiere invulling van Chocoladefabriek voor het bestaande en voor een nieuw publiek.  Zij hebben daarom een intentieverklaring getekend en gaan in de komende periode de mogelijkheden onderzoeken. Zij roepen de gemeente Gouda op om dit initiatief te ondersteunen.

Vernieuwend concept
Het Filmhuis Gouda floreert als nooit tevoren en biedt al decennia een sfeervolle plek voor de betere film. Het Filmhuis Gouda zoekt een breder podium met meer mogelijkheden voor thematische verbinding en het verbreden, flexibiliseren en verruimen van hun aanbod voor de filmbezoeker.
Het Verzetsmuseum Zuid-Holland maakt zich sterk voor het levend houden van de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog. In relatie hiermee vestigen ze de aandacht op actuele thema’s als tolerantie, vluchtelingen en burgerschap. Zij willen dit verhaal binnen de Chocoladefabriek met een vernieuwend concept voortzetten en vertellen.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl