Weekblad deGouda digitaal

Finalisten Junior Stadsdichter bekend

Gouda – Vier finalisten, in leeftijd variërend tussen 13 en 16 jaar, zijn geselecteerd door een vakjury voor de finale van de Junior Stadsdichter. De jury, bestaande uit Pieter Stroop van Renen, Jeffrey van Geenen, Jackie van Dijk en Erna Staal, is verheugd te zien hoe poëzie en spelen met taal beleefd wordt door de jongeren. Initiatiefnemers stadsdichter Pieter Stroop van Renen en directeur van de bibliotheek Gouda Erna Staal willen met deze verkiezing het lees- en schrijfplezier én de grote betrokkenheid van jongeren bij hun stad onder de aandacht brengen.

De finalisten die opgaan voor de titel ‘Junior Stadsdichter 2019-2020’ zijn:

  • Noa Heddergott, 16 jaar, van het GSG Leo Vroman. –
  • Sven van der Bruggen, 15 jaar, van het Antoniuscollege.
  • Femke Kerkhoven, 13 jaar, van het Driestar College.
  • Jiska Baars, 14 jaar, van het Antoniuscollege.

Drie van de inzendingen kwamen binnen via de algemene oproep die de Stadsdichter en de bibliotheek eerder dit jaar in februari deden. Eén inzending werd door de vakjury geselecteerd uit de voorronde op het Antoniuscollege, dat lessen wijdde aan poëzie waarbij de leerlingen een gedicht konden insturen. Dit is Sven van der Bruggen. Het Antoniuscollege organiseerde de halve finale speciaal voor deze gelegenheid. In totaal waren er maar liefst 70 inzendingen.


Inmiddels hebben de finalisten een verplichte opdracht ontvangen voor de finale. Voor hun optreden kregen de kandidaten begeleiding van Pieter Stroop van Renen en Jeffrey van Geenen, om straks op 14 september vol vuur en passie op het podium te staan. 

De winnaar van de Finale wordt de eerste Junior Stadsdichter van Gouda. De benoeming is voor een jaar. De Junior Stadsdichter zal optreden tijdens bijzondere gebeurtenissen in de stad, zoals bij evenementen rond Kaarsjesavond en de Kinderboekenweek. Gouda neemt een unieke positie in. Er zijn in het land slechts een handjevol Junior Stadsdichters.


Op zaterdagmiddag 14 september vanaf 14.30 uur vindt in de Chocoladefabriek de finale plaats.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTV



Volg ons op



Contact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl