Weekblad deGouda digitaal

Finalisten Junior Stadsdichter bekend

Gouda – Vijf finalisten, in leeftijd variërend tussen 12 en 16 jaar, zijn geselecteerd voor de finale van de Junior Stadsdichter, dat maakte de vakjury vandaag bekend. De jury, bestaande uit Pieter Stroop van Renen, Jeffrey van Geenen, Jackie van Dijk en Erna Staal, is verheugd te zien hoe poëzie beleefd wordt door de jongeren. Stadsdichter Pieter Stroop van Renen en directeur van de bibliotheek Gouda Erna Staal willen met deze verkiezing het lees- en schrijfplezier én de grote betrokkenheid van jongeren bij hun stad onder de aandacht brengen.

Vier van de inzendingen kwamen binnen via de algemene oproep die de Stadsdichter en de bibliotheek eerder dit jaar in februari deden. Eén inzending werd door de vakjury geselecteerd uit de ‘wild cards’ van het Antoniuscollege, dat lessen wijdde aan poëzie waarbij de leerlingen een gedicht konden insturen. In totaal waren er 70 inzendingen. Vandezomer krijgen de finalisten te horen welk onderwerp hun in opdracht te schrijven gedicht voor de finale zal krijgen. Voor hun optreden krijgen de kandidaten begeleiding van Pieter Stroop van Renen en Jeffrey van Geenen.

Op zaterdagmiddag 14 september om 14.00 uur vindt in de Chocoladefabriek de finale plaats, met optredens van de finalisten. U komt ze toch ook aanmoedigen?

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl