Weekblad deGouda digitaal


Floreant VR verliest eerste punten van het seizoen

De vrouwen van Floreant speelden zondag 2 november tegen Hillegom VR1. Net als het duel vorige week tegen UVS beloofde ook dit weer een spannende wedstrijd te worden. Beide ploegen bleken aan elkaar gewaagd en gingen voor de volle winst. Hillegom hield uiteindelijk de 3 punten in huis.

Kort na 11 uur werd er afgetrapt door Floreant en ging gelijk vol in de aanval. In de tweede minuut was het toch Hillegom die op voorsprong kon komen door een bal van achteruit te onderscheppen. De aanvalsdrift van Floreant was daarmee echter niet afgestraft. Floreant zette na de 0-1 een aantal fraaie aanvallen op waaruit gescoord kon worden. Nikita Warmerdam ging aan de linkerkant haar tegenstander voorbij en gaf een voorzet richting Naomi Seegers die binnen kon schieten 1-1.

Na de snelle doelpunten volgde er een fase met kansen voor beide ploegen die niet werden afgemaakt. Het tempo lag hoog wat de wedstrijd amusant maakte. In de 32e minuut was het Nikita Warmerdam die weer een prachtige voorzet gaf. Via via kwam deze bij Lisette Sluijs terecht die raak schoot: 1-2 voor Floreant. Floreant dacht de score nu te kunnen uitbreiden maar het tegendeel gebeurde. Hillegom kwam nog voor de rust terug tot 2-2.

In de tweede helft kwam er ruimte voor Floreant. Marjolein van Beem schoot richting Naomi Seegers die wegdraaide en de bal naar Kayleigh Klos passte. Kayleigh Klos legde neer voor Lisette Sluijs die de bal binnen kon tikken en de stand op 2-3 zette. Hillegom had van tijd tot tijd de scheidsrechter niet tegen waardoor Floreant lichtelijk uit hun spel werd gehaald. Dit leidde ertoe dat Hillegom sterker werd in de aanvallen en kansen creëerde.

In de 62e minuut scoorde Hillegom dan ook en kwam weer terug tot 3-3. In de 80e minuut kreeg Hillegom een vrije trapvan waaruit de bal feilloos werd binnen gekopt. Floreant deed er alles aan om er nog een gelijkspel uit te kunnen slepen, maar de eindstand bleef 4-3.

Zondag 9 november speelt Floreant thuis tegen RKDEO VR2 om 14:00 uur.

Foto Floris Seegers: Lisette Sluijs (rechts op de foto met nummer 6) was twee keer trefzeker tegen Hillegom

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl