Weekblad deGouda digitaal


Floreant VR1 laat punten liggen tegen AGE VR1

Op zondag 30 november speelde Floreant VR1 de thuiswedstrijd tegen AGE VR1. AGE VR1 is gedegradeerd uit de 2e klasse en hierbij een gelijkwaardige tegenstander voor de Floreant vrouwen.

In deze wedstrijd waren beide teams aan elkaar gewaagd. In de beginfase werd duidelijk dat de tegenstander fysiek sterk was. Er werd in de eerste helft door Floreant gezocht naar combinatievoetbal waardoor AGE wat sterker werd. Halverwege eerste helft kwam er een kans voor Sarah Eitjes die de bal op de paal schoot. Floreant kon nog een aantal aanvallen opzetten waaruit schoten op doel ontstonden. Deze werden niet verzilverd. Ook de vrouwen van AGE voetbalden een prima eerste helft maar kwamen niet tot scoren toe. Ruststand 0-0.

In de 2e helft won Floreant veel duels waardoor de tegenstander teruggedreven werd tot eigen helft. Constante druk en het goed breed houden van het veld leidde tot kansen. In de 61e minuut kwam dan ook het doelpunt voor Floreant. Lettie Brouwer nam de ingooi, Kayleigh Klos liet lopen voor Naomi Seegers die behendig naar binnen draaide, ruimte voor zichzelf maakte en de bal in de linkerhoek kon schieten 1-0. De vrouwen van Floreant waren hier blij mee en konden nog lang druk zetten op de helft van de tegenstander. Maar AGE zag nog kans. Door knullig balverlies kon AGE snel omschakelen en scoorde de 1-1 in de 88e minuut. Eindstand 1-1.

Dit zijn de wedstrijden waar spanning en emotie naar boven komt. Dit zijn de wedstrijden die er toe doen. De Floreant vrouwen hebben deze wedstrijd gestreden en laten zien dat ze bij de top van deze competitie horen. Ondanks het puntverlies van vandaag en een prima gespeelde wedstrijd houden de Floreant Vrouwen de 2e plaats in de competitie. De toeschouwers hebben kunnen genieten van de wedstrijd en hebben het in dit bizarre koude en natte weer het hopelijk niet koud gekregen.

Volgende week staat de laatste competitiewedstrijd op het programma voor de winterstop.
Zondag 7 december om 14:30 uur uit tegen CKC VR1.

floreant-age

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl