Weekblad deGouda digitaal


Floreant VR1 wint tegen gedegradeerde 2e klasser Bernardus VR1

Zondag 12 oktober stond de wedstrijd tegen Bernardus VR1 op het programma. Bernardus is bekend terrein, maar niet tegen Vrouwen 1 welke gedegradeerd zijn uit de 2e klasse. Dit zou dus een zware wedstrijd worden vergeleken met de afgelopen weken.

Het begin van de wedstrijd ging erg moeizaam voor Floreant. Bernardus was erg sterk en een stuk sneller in acties. Toch had Floreant in de 15e minuut een grote kans door Naomi Seegers die richting de linkerbovenhoek van het doel schoot, maar de keepster van Bernardus hield deze behendig tegen. Hierin kon je zien dat de keepster erg goed kon keepen. Het was Bernardus die op voorsprong kwam in de 28e minuut door de bal behendig over onze achterhoede te schieten, een 1 op 1 kans creëerde en onze keepster Rosalie kansloos maakte. 1-0 voor Bernardus.

Hierna liet Rosalie Baerwald weer zien waarom ze bij de selectie hoort. Ze hield Floreant in de wedstrijd en keepte sterk in 1 op 1 situaties. 1-0 was de ruststand.

In de 2e helft liet Floreant het er niet bij zitten. Wilden allemaal laten zien dat er goed gevoetbald kon worden. Dit resulteerde in de 1-1 in de 68e minuut. Marjolein van Beem gaf een assist in de 16 op Nikita Warmerdam die behendig langs haar vrouwtje draaide en de bal zo het doel in schoot. Floreant kreeg hierna de overhand in de wedstrijd en kreeg meer kansen om te voetballen waardoor de bal vaker voor het doel terecht kwam. In de 90e minuut vlak voor tijd kwam de verlossende 1-2. Marjolein van Beem gaf een op maat gegeven paas over de achterhoede van Bernardus die uitkwam bij Nikita Warmerdam. Nikita nam de bal keurig op de voet en kwam alleen voor de keepster en schoot de 1-2 binnen. De laatste 3 minuten blessuretijd waren erg spannend maar uiteindelijk klonk het eindsignaal. Iedereen heeft hard gestreden en mag zeker trots op zichzelf zijn. Hiermee staat Floreant VR1 bovenaan met het beste doelsaldo.

Volgend weekend zijn de Floreant Vrouwen een weekend vrij.

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl