Weekblad deGouda digitaal


Floreant Vrouwen 1 verliest 2 punten

Een uiterst spannende wedstrijd te tussen Floreant en UVS. Beide ploegen staan in de top 3 van de competitie en waren aan elkaar gewaagd. Er werd offensief gevoetbald maar Floreant wist geen overwinning uit deze wedstrijd te slepen.

Floreant trapte af en ging gelijk in de aanval. Er volgde een goed eerste kwartier van Floreant met druk op de tegenstander. Dat resulteerde in de 26e minuut tot een prima steekpass van Kayleigh Klos richting Naomi Seegers die de 1-0 binnen kon schieten. Floreant bleef naar voren voetballen en maakte een sterke indruk. Toch kon UVS er een aantal keren gevaarlijk uit komen. UVS heeft twee snelle spitsen voorin die vrijwel gemakkelijk door de verdediging van Floreant kon komen en de 1-1 maakte. Het tempo lag hoog en het beloofde een mooie wedstrijd te worden. Floreant had meer voetbal in het spel en UVS speelde op de lange bal met twee razendsnelle behendige spitsen. Naomi Seegers was in de 40e minuut alert op een te korte terugspeelbal van de tegenstander en strafte UVS af door de 2-1 te maken. Niet veel later gaf Charlene van Belle vanuit achterin een dieptepass richting Naomi Seegers die perfect afrondde 3-1 en daarmee een hattrick maakte. UVS kwam vlak voor rust terug door een penalty binnen te schieten 3-2.

Na rust begon Floreant niet goed aan de tweede helft. UVS kwam snel terug en scoorde de 3-3. Niet veel later de 3-4. Daar lieten de vrouwen het gelukkig niet bij zitten en kwamen terug door een voorzet van Lisette Sluijs die over de keeper in het doel belandde. Gedurende de wedstrijd bleef het spannend. Er werd gevoetbald, er werden duels aangegaan, er werd door beide ploegen strijd geleverd. UVS kwam weer op voorsprong door een onnodig veroorzaakte penalty van Floreant en stond de stand op 4-5. Floreant liep achter de feiten aan. Om er nog een gelijkspel of winst uit te halen moest Floreant aanzetten. Floreant zette nog een aantal fraaie aanvallen op. In de 71e minuut kreeg Floreant een penalty door een handsbal van de tegenstander. Deze werd feilloos binnengeschoten door Kayleigh Klos 5-5. Uit de corner van Floreant kwam een grote kans die van de lijn werd gehaald. Daarna volgde nog een grote kans voor Naomi Seegers maar deze werd helaas niet binnen geschoten. Na veel inzet van beide teams was dit toch wel een verlies voor de vrouwen van Floreant.

Zondag 2 november reist Floreant af naar Hillegom. Aanvang 11:00 uur.

Floreant Vrouwen

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl