Weekblad deGouda digitaal

Fors aantal aanhoudingen in Gouda

Op je telefoon tijdens het fietsen. Dat mag al een tijdje niet meer. Sinds juli 2019 is dat officieel verboden en je kan daar tegenwoordig ook voor bekeurd worden. Het centraal justitieel incassobureau (CJIB) heeft de cijfers bekend gemaakt.

Een boete voor het op je mobiel zitten tijdens het fietsen. Het kan je al gauw zo’n 95 euro kosten en dan is dat nog exclusief administratiekosten. Iets wat je liever niet wil, maar toch nemen veel mensen een gokje om even op de telefoon te zitten en lopen daardoor dus een risico op een hoge boete.

Als we het landelijk gemiddelde nemen, krijgen 5 op de 10.000 mensen een bekeuring voor telefoneren op de fiets. Als we dat vergelijken met Gouda zien we dat Gouda 8,5 boete krijgt per 10.000 inwoners voor het telefoneren op de fiets. Dat is dus aanzienlijk hoger. In juli en augustus was het prijsschieten: in die twee maanden werden er alleen al in Gouda 62 boetes uitgedeeld.

Dit verbod is ingevoerd, omdat er teveel verkeersslachtoffers vielen. Via deze manier wil de overheid die ongevallen terugdringen. Vorig jaar kwamen er ruim 200 fiets om in Nederland en zo’n 13.000 raakte gewond. Of dit allemaal door telefoongebruik op de fiets komt, is niet bekend, maar het is uiteraard veel en veel te veel.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl