Weekblad deGouda digitaal

Fotowedstrijd ‘genieten van de vestingsteden’

Een foto zegt vaak meer dan duizend woorden! Daarom organiseert ook dit jaar de Stichting Oude Hollandse Waterlinie een fotowedstrijd. Het thema voor dit jaar is: ‘genieten van de vestingsteden’.

De opdracht is: breng in beeld hoe inwoners en bezoekers genieten van de vestingsteden. Door te wandelen of te fietsen langs vestingwerken, door te recreëren op de plantsoenen van een oud bolwerk of door te varen langs de singels. Of gewoon door een ijsje te eten op het terras, tegen de achtergrond van een arsenaal of kazerne. Op de foto moet dus niet alleen een vestingwerk te zien zijn, bijvoorbeeld een vestingwal of singel, een arsenaal of poort, maar ook mensen die hiervan genieten.

Fotowedstrijd
Trek er op uit en fotografeer iets imposants als de Grote Zeesluis bij Muiden of de wallen van Naarden, of kleine details, een wandelaar langs de singel van Woerden of Oudewater. Doe mee en stuur je foto’s in voor 30 september 2019 naar: contact@ohwl.nl.

LET OP: alle foto’s moeten zijn genomen in de vestingsteden en versterkte steden van de Oude Hollandse Waterlinie. En denk aan de privacywetgeving; op de foto’s mogen uitsluitend personen staan die hiervoor toestemming hebben gegeven!

Jurering
De foto’s worden beoordeeld door een onafhankelijke jury. Inzendingen worden grotendeels beoordeeld op creativiteit en minder op technische kwaliteit. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Winnaars krijgen uiterlijk 15 oktober 2019 bericht. Mocht een winnaar onbereikbaar zijn voor bovengenoemde datum dan heeft de jury het recht een andere foto te selecteren. Er zijn drie prijzen: 1. waardebon van € 250, 2. Waardebon van € 100 en 3. Waardebon van € 50.

Vestingsteden van de Oude Hollandse Waterlinie
In de Oude Hollandse Waterlinie liggen elf vestingsteden: Muiden, Naarden, Weesp, Nieuwersluis, Gouda, Woerden, Oudewater, Schoonhoven, Nieuwpoort, Gorinchem en Woudrichem. Daarnaast zijn er een aantal ommuurde en versterkte stadjes als Montfoort, Vianen, Leerdam, Heukelum en Asperen, die ook een rol speelden in de waterlinie maar geen vestingwallen hadden. Dit geldt ook voor Gouda: wel een ommurende stad, maar zonder vestingwerken.

Reglement
Kijk voor het reglement op onze website:
www.oudehollandsewaterlinie.nl/activiteiten/fotowedstrijd/

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl