Weekblad deGouda digitaal

GBG fractievoorzitter de Koning krijgt steun bij indienen gesprek over StAB rapport Turfmarktkerk

Gouda – Gemeentenbelangen Gouda (GBG) fractievoorzitter  Jan de Koning heeft met steun van de andere oppositiepartijen een verzoek ingediend om met het College in gesprek te gaan over het StAB rapport van de Turfmarktkerk in Gouda. Het StAB rapport werd medio december 2020 gepubliceerd waarin er nooit sprake is geweest van instortingsgevaar van de Turfmarktkerk. En het versneld slopen op laste van bestuursdwang was ‘niet noodzakelijk om instortingsgevaar weg te nemen’. Dit waren de twee belangrijkste conclusies uit het vernietigende rapport van rechtsinstantie STAB over de Turfmarktkerkaffaire. 

“Wij hebben als GBG, met steun van alle oppositiepartijen, een verzoek ingediend voor behandeling van het rapport StAB. Naar verwachting zal dit in februari gebeuren”.

De gemeente is steeds van mening geweest dat er voldoende aanleiding was om de kerk zo snel mogelijk te slopen en heeft daarom bestuursdwang toegepast. Daarin wordt zij gesteund door rapportages van de Omgevingsdienst Midden Holland en externe deskundigen. Voor de gemeente is de veiligheid van de omgeving en omwonenden leidend geweest in de sloop van de kerk, ook in relatie tot de directe nabijheid van de woningen.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl