Weekblad deGouda digitaal

Gedeputeerde Weber treedt terug

Gedeputeerde Han Weber heeft vandaag per brief zijn ontslag aangeboden aan de voorzitter van Provinciale Staten van Zuid-Holland, commissaris van de Koning Jaap Smit. Weber heeft geconstateerd dat de ambtelijke organisatie informatie over het warmteproject niet met hem heeft gedeeld, waardoor Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten van deze informatie verstoken zijn gebleven. Hij neemt hiervoor de politieke verantwoordelijkheid.

Het warmteproject gaat over de benutting van rest- en aardwarmte voor onder meer huishoudens en kassen. Bij het opstellen van een retrospectief is gebleken dat de ambtelijke organisatie een belangrijk advies niet heeft doorgestuurd aan Weber, die vervolgens zijn informatieplicht niet heeft kunnen nakomen.

Een citaat uit de brief van Weber:

“Met pijn in het hart heb ik na jaren van betrokkenheid bij deze provincie besloten om per heden mijn ontslag aan te bieden als lid van Gedeputeerde Staten. Reden is een recent geconstateerd gebrek in de informatievoorziening aan de Staten binnen mijn portefeuille. Hoewel mijn periode als gedeputeerde binnenkort ten einde zou lopen zie ik mij toch genoodzaakt dit voor mij pijnlijke besluit nu te moeten nemen: het tijdig en volledig informeren van de Staten is voor mij als provinciebestuurder het hoogste gebod.”

Geheimhouding

Inmiddels hebben alle betrokken politici de informatie alsnog gekregen. Omdat op de betreffende informatie geheimhouding rust, zal zij niet openbaar worden gemaakt. Dit houdt onder meer verband met de aanbestedingen die voortvloeien uit het warmteproject.

Jaap Smit laat weten respect te hebben voor de principiële keuze van Weber. “Het besluit om terug te treden getuigt van politieke moed. Tegelijkertijd is het natuurlijk ook buitengewoon bedroevend dat we op deze manier afscheid moeten nemen van iemand die ik heb leren kennen als een integere en plezierige collega binnen het college van Gedeputeerde Staten. Han Weber heeft zich als bestuurder acht jaar lang, en voor die tijd 13 jaar als Statenlid, met ziel en zaligheid ingezet voor de publieke zaak, nota bene met de collegewisseling in zicht.”

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl